Jandarmanın uyuşturucu köpeği Valör buldu, yolcu otobüsündeki valizden 2 kilogram metamfetamin çıktı

YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE YOLCU OTOBÜSÜNDE VALİZ İÇERİSİNDE 2 KİLOGRAM UYUŞTURUCU TAŞIYAN H.K. VE B.T.G, KASTAMONU İL JANDARMA KOMUTANLIĞINA AİT UYUŞTURUCU ARAMADA KULLANILAN VALÖR İSİMLİ KÖPEK SAYESİNDE YAKALANDI. ŞÜPHELİLER, ÇIKARILDIKLARI ADLİ MAKAMLARCA TUTUKLANIRKEN YAKALANAN UYUŞTURUCUNUN İSE ŞU ANA KADAR KARADENİZ BÖLGESİNDE ELE GEÇİRİLEN EN YÜKSEK MİKTARDAKİ UYUŞTURUCU OLDUĞU VE PİYASA DEĞERİNİN 3 MİLYON LİRA OLDUĞU BELİRTİLDİ.

Jandarmanın uyuşturucu köpeği Valör buldu, yolcu otobüsündeki valizden 2 kilogram metamfetamin çıktı
Haberler'de Abone Ol

Kurban Bayramı öncesinde yolcu otobüsünde valiz içerisinde 2 kilogram uyuşturucu taşıyan 2 şüpheli, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına ait uyuşturucu aramada kullanılan "Valör" isimli köpek sayesinde yakalandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, yakalanan metamfetaminin ise şu ana kadar Karadeniz Bölgesinde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi.


İstanbul’dan aldıkları uyuşturucuyu yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde piyasaya sürmek ve birçok insanı zehirlemek üzere Samsun’a yolcu otobüsüyle seyahat eden H.K.(52) ve B.T.G. (30) isimli şahısların bulunduğu yolcu otobüsü, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kastamonu’nun Tosya ilçesinde durduruldu. Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları neticesinde H.K. ve B.T.G. isimli şahısların hal ve hareketlerinden şüphe edildi. Bunun üzerine Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına ait uyuşturucu aramada kullanılan ’Valör’ isimli köpek ile yolcu otobüsünün bagaj kısmı arandı. Bagajda valiz içerisinde eşyalar arasında gizlenmiş halde piyasa değeri yaklaşık 3 milyon lira olan, 2 kilogram ağırlığında metamfetamin maddesi ele geçirildi.


2 kilogram metamfetaminin maddesinin şu ana kadar Karadeniz Bölgesinde yakalanan en yüksek miktar olduğu belirtildi.


Olayla ilgili olarak jandarma ekiplerince H.K. ve B.T.G. isimli şahıslar, karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüpheliler, tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.