İzmir’de Azerbaycan Yatırım Zirvesi

İzmir’de düzenlenen “Azerbaycan Yatırım Fırsatları” toplantısında Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik iş birlikleri ve yatırım imkanları ele alındı. İş dünyası temsilcileri B2B görüşmeler gerçekleştirdi.

İzmir’de Azerbaycan Yatırım Zirvesi
Haberler'de Abone Ol

İzmir, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

“Azerbaycan Yatırım Fırsatları” başlıklı program, İZAZDER ile Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı Türkiye Temsilcilik Ofisi iş birliğinde Bayraklı’da bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantıda iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve yeni yatırım alanlarının oluşturulması hedefi ön plana çıktı.

İZAZDER Başkanı Perviz Altay, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin tarihinin en güçlü dönemlerinden birini yaşadığını belirtti.

2. Karabağ Zaferi sonrası imzalanan Şuşa Beyannamesi’nin stratejik önemine dikkat çeken Altay, bu sürecin Türk Devletleri Teşkilatı’nın güçlenmesine de katkı sağladığını ifade etti.

Altay ayrıca Orta Koridor ve Zengezur Koridoru’nun Türk dünyası için kritik önemde olduğunu vurgulayarak, ekonomik entegrasyonun bu hatlar üzerinden daha da güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı Türkiye Temsilcisi Tamerlan Tağıyev ise konuşmasında “Bir millet, iki devlet” anlayışının altını çizdi.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin sadece iki ülke için değil, bölgesel kalkınma açısından da büyük önem taşıdığını belirtti.

Tağıyev, görev süresi boyunca ekonomik iş birliklerini artırmaya yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

Toplantıda Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı Türkiye Temsilcilik Ofisi Başdanışmanı Cavid Abdullayev, ülkedeki yatırım fırsatlarına ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda enerji, sanayi ve lojistik başta olmak üzere birçok sektördeki yatırım potansiyeli detaylandırıldı.

Katılımcılar sunuma yoğun ilgi gösterirken, program soru-cevap bölümü ve B2B iş görüşmeleriyle devam etti.

İş dünyası temsilcileri, birebir temaslarla yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirme imkânı buldu.

İZAZDER İş Geliştirme Komitesi Başkanı Tamer Öztürk, İzmirli iş insanlarıyla düzenli toplantılar yaptıklarını ve Azerbaycan’a yönelik iş ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öztürk, bu temasların ticari ilişkileri güçlendirdiğini ve yerelden globale uzanan bir iş modeli oluşturduklarını ifade etti.

Program sonunda konuşan İZAZDER Başkanı Perviz Altay, benzer organizasyonların devam edeceğini ve Türkiye–Azerbaycan ekonomik ilişkilerinin daha da güçleneceğini söyledi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.