Ispartada hububat hasat sezonu biçerdöver kontrolleri başladı

YAPILAN KONTROLLERDE VALİLİK TEBLİĞİNDE BELİRLENMİŞ BULUNAN ORANIN ÜZERİNDE KAYIP YAPTIĞI TESPİT EDİLEN VE HAZIRLANAN UYGULAMA TALİMATINA UYMAYAN BİÇERDÖVER SAHİPLERİ İLE OPERATÖRLERİNE YAPTIRIM UYGULANIYOR.

Ispartada hububat hasat sezonu biçerdöver kontrolleri başladı
Haberler'de Abone Ol

Isparta’da hububat hasadı için biçerdöverlerin tarlalara girmeye başlamasıyla birlikte Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol ekipleri tarafından dane kaybını en aza indirmek amacıyla kontroller yapılıyor.


Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İl genelinde hububat hasadı yapan biçerdöverlerin, Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı’ doğrultusunda hazırlanan Valilik Makamının 2022/1 no’lu tebliğleri gereği, hasat dönemi boyunca hububat hasadında dane kaybını en az seviyeye indirmek maksadıyla, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli 14 ekip ve 31 teknik elemandan oluşan Kontrol Ekiplerince biçerdöver kontrolleri yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.



Yaptırımlar uygulanıyor


Biçerdöver hasadında dane kaybına dikkat edilmemesi sonucu büyük kayıplar meydana gelirken, bu kayıplar nedeniyle milli ekonomi zarar görebiliyor. Yapılan kontrollerde valilik tebliğinde belirlenmiş bulunan oranın üzerinde kayıp yaptığı tespit edilen ve hazırlanan uygulama talimatına uymayan biçerdöver sahipleri ile operatörlerine yaptırım uygulanıyor.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.