29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

İŞKUR’un çalışmaları TRT Çukurova’da anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR’un çalışmaları TRT Çukurova’da anlatıldı
Abone ol
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2021 yılının ilk 6 ayındaki yapmış olduğu kurs, program ve etkinlikler TRT Çukurova  radyosunda programda  ayrıntıları ile anlatıldı.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2021 yılının ilk 6 ayındaki yapmış olduğu kurs, program ve etkinlikler TRT Çukurova  radyosunda programda  ayrıntıları ile anlatıldı.

İŞKUR Osmaniye Basın Sorumlusu İbrahim Öksüz tarafından gerçekleştirilen söyleşide İl Müdürlüğü olarak 2021 yılının ilk 6 ayında toplam 439 İşgücü Yetiştirme kursu açıldığını ve bu kurslara katılan 495 kişinin istihdama kazandırıldığı belirtildi.

 Özellikle son zamanlarda işgücü piyasasındaki etkisi belirgin bir şekilde artan Mesleki Eğitim Kursları hakkında bilgi verilerek bu kursların İstihdam garantili ve istihdam garantisiz olacak şekilde planlanıp açılabildiği ifade edildi.

İstihdam garantili mesleki eğitim kurslarının genellikle sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yapıldığını ve bu kurslara katılan kişilere kurs süresi boyunca günlük 70 TL ödeme yapıldığı belirtildi.

 İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarının ise genellikle Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleriyle iş birliğinde açıldığını ve açılan bu kursların hobi niteliğinde olmadığı Dekoratif Tablo Yapımı, Sabun Yetiştiriciliği, Yöresel Kilim Dokuma, Lavanta Yetiştiriciliği vb. nitelikte kurslar olduğu ve kursların sonunda satışı ve ticareti yapılabilecek ürünler çıktığı belirtildi. Bu kurslara katılanlara ise günlük 35 tl ödeme yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

İşgücü yetiştirme kurslarına katılan kişiler hem meslek sahibi olurken hem de  gelir elde etmektedirler. Bu kursların İşverenlerimize sağladığı kolaylık ise; işe alacakları kişileri belirli bir süre iş başında gözlemleyerek işe alacakları kişiler hakkında isabetli karar vermelerine imkan sağlandığı vurgulandı.

 Mesleki Eğitim Kurslarına katılma şartları hakkında da bilgilendirme yapan İbrahim Öksüz, Kurslara katılmak isteyen kişilerin; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olup emekli olmayan, Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmayan en az 15 yaşını tamamlamış kişilerin katılabileceğini belirtti.

Bu kursların süresi ise Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün belirlediği modüler kapsamındaki sürelere göre belirlendiğini ve bu kursları başarı ile tamamlayan kişilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme sertifikası verildiği belirtildi.

 Mesleki Eğitim Kursları  dışında; Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında sunulan İşbaşı Eğitim Programı, Çalışanların Mesleki Eğitimi, Engellilere yönelik açılan kurs ve hizmetlere değinen İbrahim Öksüz, kurslar hakkında bilgi almak isteyen ve şartlarına uygun kurslarıa katılmak isteye kişilerin en yakın İŞKUR İl/Hizmet Merkezi Müdürlüklerimize uğrayabileceklerini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar