24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5209
EURO34.808
ALTIN2418.9

İŞKUR Osmaniye'de 36 kişiye 6 ay süreli istihdam sağladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR Osmaniye'de 36 kişiye 6 ay süreli istihdam sağladı
Abone ol
 Emte Kablo ile imzalanan protokol kapsamında 11 kişi ‘’Kablo İmal Makinesi Operatörü’’ mesleğinde işe başlayacak.

Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü, imzalanan protokol kapsamında 11 kişiye 6 ay süreli istihdam sağladı.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu Kadirli Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Kadirli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve imalat sektöründe faaliyet gösteren Emte Kablo San. ve Tic. A.Ş. ile Bir Teks Konfeksiyon İmalat Ürt. San. Tic. Ltd. Şti. arasında istihdam garantili İşbaşı Eğitim Protokolleri (İEP) imzalandı.

 Emte Kablo ile imzalanan protokol kapsamında 11 kişi ‘’Kablo İmal Makinesi Operatörü’’ mesleğinde işe başlayacak.

Programın 03.09.2021 ile 28.02.2022 tarihleri arasında uygulanacağı, kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerin %50’si firmada istihdam edileceği bildirildi.

 Bir Teks Konfeksiyon ile imzalanan program kapsamında ise 25 kişi ‘’Dokuma Konfeksiyon Makineci’’ mesleğinde programa katılacak.

Bu programın   01.09.2021 ile 27.02.2022 tarihleri arasında uygulanacağı ve kursu başarı ile tamamlayanların en az %50’si firma bünyesinde aynı meslekte istihdam edileceği belirtildi.

 Program başlatılan iki firma da imalat sektöründe faaliyet gösterdikleri için  kursların süresi süresinin  6 ay olarak uygulanacağı kaydedildi.

Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Bu programlar sayesinde İşsiz kişiler bir yandan mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazanırken bir yandan da çalışma ortamına uyum sağlamaları kolaylaşmaktadır.

Ayrıca işverenlerin tercih ettiği nitelikli personeller bu programlar sayesinde işgücüne kazandırılmaktadır.

İşbaşı Eğitim Programına katılan vatandaşlara programa fiilen katıldıkları gün üzerinden olmak üzere İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL ödeme yapılacaktır.

Ayrıca bu kurslara katılan öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için ise 54,34TL ödeme İŞKUR tarafında yapılacaktır. Kurs süresi boyunca kursiyerlerin Genel sağlık sigortası primi ile İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi de İŞKUR tarafından karşılanacağı kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar