İŞKAD ve Çukurova Üniversitesi'nden Kadın Girişimciliğine Güçlü Destek

İŞKAD Yönetim Kurulu, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’i ziyaret ederek kadın girişimciliği, eğitim ve üniversite-sanayi işbirliği üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdi.

İŞKAD ve Çukurova Üniversitesi'nden Kadın Girişimciliğine Güçlü Destek
Haberler'de Abone Ol

İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Gergin ve yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kent ekonomisinin gelişimi ve eğitim alanında yapılabilecek işbirlikleri masaya yatırıldı.

Ziyaret kapsamında gerçekleşen anlamlı buluşmada üniversite-sanayi işbirliği, gençlerin iş dünyasına entegrasyonu ve girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede konuşan İŞKAD Başkanı Süheyla Gergin, “İnanıyoruz ki; eğitim ve girişimcilik arasındaki köprüleri güçlendirecek işbirlikleri, bölgemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayacaktır,” ifadelerini kullandı.

Gergin, Rektör Beriş’e nazik ev sahipliği ve yapıcı yaklaşımı için teşekkür ederek, bu tür işbirliklerinin sadece Adana için değil, Türkiye’nin uluslararası arenada da daha fazla öne çıkmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Verimli geçen görüşmeye dair değerlendirmelerde bulunan Gergin, “Sayın Rektörümüzün vizyoner yaklaşımı ve işbirliğine açık tutumu bizleri memnun etti. Bu buluşmanın bölgemizde kadınların ekonomik hayata daha etkin katılımı ve gençlerin gelişimi adına önemli adımlara vesile olacağına inanıyoruz,” dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitenin bilgi paylaşımı konusunda kadınlara, gençlere ve girişimcilere her zaman açık olduğunu belirtti.

Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişimi için çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Rektör Beriş, kadın girişimciliğini ve gençlerin ekonomik sisteme entegrasyonunu desteklemek adına İŞKAD ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.