Osmaniye’de İl Özel İdaresi ve Kaymakamlıklar bünyesinde çalıştırılmak üzere toplam 730 kişiye istihdam sağlanacağı bildirildi.
Çalışma ve İş Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, 6 ay süre ile çalıştırılmak üzere işe alınacak 730 kişinin Noter kurası ile belirleneceği kaydedildi.
İş-Kur aracılığı ile yapılacak olan işçi alımları için 6 Nisan 2023 tarihinde başvuruların başladığı, 10 Nisan 2023 günü sona ereceği belirtildi.
Başvurular Alo 170 veya www.işkur.gov.tr adresi üzerinden şahsen yapılması gerektiği vurgulandı.
Alınacak olan personelin; Osmaniye İl Özel İdaresinde 487 kişi, Düziçi Kaymakamlığında 180 kişi, Bahçe Kaymakamlığında 47 kişi, Hasanbeyli Kaymakamlığında 10 kişi ve Toprakkale Kaymakamlığında 6 kişi olarak belirlendiği kaydedildi.
Başvuru yapanların işe yerleştirilmeleri için 13 Nisan 2023 Perşembe günü saat:10.00’da Noter kurası yöntemi uygulanacağı belirtilirken, istihdam edilecek işçilerin 17 Nisan ile 16 Ekim 2023 tarihleri arasında 6 Ay (180 gün) çalışacakları bildirildi.
(Haber:Mustafa Bardak)
Köşe Yazarı