HKÜde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için tiyatro oyunu sergilendi

Hasan Kalyoncu üniversitesi (hkü) Kadın Ve Aile Uygulama Ve Araştırma Merkezi (kadmer) Tarafından, “25 Kasım Kadına Yönelik şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Kapsamında Düzenlenen “ne Olur Ki?” Isimli Tiyatro Oyunu Hkü Cine Amfi’de Izleyicilere Sunuldu

HKÜde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için tiyatro oyunu sergilendi
Haberler'de Abone Ol

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen “Ne Olur ki?” isimli tiyatro oyunu HKÜ Cine Amfi’de izleyicilere sunuldu.

HKÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Fatih Eminoğlu’nun yazıp yönettiği ve Oyunlarla Yaşayanlar Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından sergilenen oyunu HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, KADMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özgüner ile öğrenciler ve akademisyenler izledi.

Tiyatro oyununun sahnelenmesi öncesinde konuşan ve kadına yönelik şiddetin yıkıcı etkisinin küresel bir olgu olduğuna dikkat çeken HKÜ KADMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özgüner, “Kadına yönelik şiddet, toplumların ortak sorunudur. Dolayısıyla verilen her mücadele, sağlanan her iyileşme tüm dünya kadınları için yapılmış demektir. KADMER olarak her yıl duyarsız kalmadığımız şiddetin her türlü haline karşı olma misyonumuz ve bu konudaki hassasiyetimizle şiddet algısının bilinmesine ve fark edilmesine önem veriyoruz” dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturma amacını taşıyan program, sergilenen tiyatro oyununun ardından oyunun konusunun izleyiciler tarafından değerlendirilmesiyle sona erdi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.