28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3274
EURO35.1256
ALTIN2295.7

Hersek Lagününde kuşlar sayıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hersek Lagününde kuşlar sayıldı
Abone ol
KUŞ GÖZLEMCİSİ FATİH BÜLBÜL BAŞKANLIĞINDA ALTINOVA BELEDİYESİ KUŞ GÖZLEM EKİBİ, ALTINOVA HERSEK LAGÜNÜNDE KIŞ ORTASI SU KUŞU SAYIMLARI (KOSKS) GERÇEKLEŞTİRDİ. SAYIMLARDA; LAGÜNDE, 80 FARKLI TÜRDEN TOPLAMDA 8.276 BİREY KUŞ TESPİT EDİLDİ. (MEHMET MERCAN/YALOVA-İHA)

Yalova’nın Altınova Belediyesi Kuş Gözlem Ekibi, Hersek Lagününde Kış Ortası Su Kuşu Sayımları (KOSKS) gerçekleştirdi.


Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül başkanlığında Altınova Belediyesi Kuş Gözlem Ekibi, Altınova Hersek Lagününde Kış Ortası Su Kuşu Sayımları (KOSKS) gerçekleştirdi. Sayımlarda, lagünde, 80 farklı türden toplam 8276 kuş tespit edildi. Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül başkanlığındaki ekip, tüm dünyada su kuşlarının göç hareketlerinin en az olduğu, sulak alanlarda kümelendikleri ocak-şubat aylarında her yıl düzenli olarak yapılan Kış Ortası Su Kuşu Sayımları (KOSKS) gerçekleştirdi.


Fatih Bülbül, “Hersek Lagününde görselliği ile misafirlerin gözdesi olan flamingolar 1215 olarak sayıldı. Ayrıca Elmabaş Patka 320, Fiyu 550, Çamurcun 240, Yeşilbaş 185, Kılkuyruk 63, Kaşıkgaga 51 adet olarak kayıtlara geçti. Diğer ördek ve su kuşları ile lagünün kuşlar açısından ne denli önemli bir sulak alan olduğunu görüyoruz” diye konuştu.


Hersek Lagününde Kış Ortası Su Kuşu Sayımları (KOSKS) hakkında bilgi veren Fatih Bülbül, “Tüm dünyada su kuşlarının mevsimsel göç hareketlerinin en az olduğu, sulak alanlarda kümelendikleri ocak-şubat aylarında her yıl düzenli olarak yapılan Kış Ortası Su Kuşu Sayımları (KOSKS), su kuşu popülasyonlarının ve sulak alan eko sistemlerindeki değişimlerin uzun dönemde izlenebilmesi için kullanılan temel yöntemlerin başında gelir. Sayımların en önemli özelliği sahip olduğu uzun dönemli bakış açısıdır. Aynı alanlarda aynı noktalardan yapılan standart sayımlar, uzun dönemde popülasyon trendlerinin analiz edilmesinde oldukça yararlı olmakla birlikte sulak alanlarının kalitesinin belirlenmesinde de önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Altınova Belediyesi olarak yaptığımız 2022 yılı kış ortası su kuşu sayımında (KOSKS), 80 farklı türden toplam 8276 kuş tespit edilerek kayıtlara geçirilmiştir. Su kuşu olarak da 40 farklı tür alanda gözlemlenmiştir. Kıyı kuşları ve ördek sayısı önceki yıllara göre dalgalı bir seyir gösterirken flamingo popülasyonunun artığı tespit edilmiştir" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar