29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

HDP önündeki ailelerin çığlığı her geçen gün büyüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP önündeki ailelerin çığlığı her geçen gün büyüyor
Abone ol
ÇOCUKLARI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN ZORLA KAÇIRILARAK DAĞA GÖTÜRÜLEN AİLELERİN HDP DİYARBAKIR İL BİNASI ÖNÜNDE BAŞLATTIKLARI EVLAT NÖBETİ EYLEMİNE KATILIMLAR BUGÜNDE SÜRDÜ.7 YIL ÖNCE ZORLA DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİA EDİLEN KARDEŞİ MUSTAFA ARUL İÇİN EYLEME KATILAN AĞABEY YEMLİHAN ARUL, “BENİM KARDEŞİME TEK ÇAĞRIM VATANINA GERİ DÖN, HUZURLU OL VE VATANIN ŞEREFLİ BİR EVLADI OL. AKSİ HALDE KENDİ VATANINA İHANET EDEN BİR İNSAN ŞEREFSİZDİR” DİYEREK TESLİM OL ÇAĞRISINDA BULUNDU.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak zorla dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır il binası önünde başlattıkları evlat nöbeti eylemine katılımlar sürüyor.

7 yıl önce zorla dağa kaçırıldığı iddia edilen kardeşi Mustafa Arul için eyleme katılan ağabey Yemlihan Arul, "Benim kardeşime tek çağrım vatanına geri dön, huzurlu ol ve vatanın şerefli bir evladı ol.

Aksi halde kendi vatanına ihanet eden bir insan şerefsizdir" diyerek kardeşine teslim ol çağrısında bulundu.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki ailelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 654’üncü gününde de devam ediyor.

Muş’un Bulanık ilçesinde ikamet eden Yemlihan Arul, 2014 yılında kardeşi Mustafa Arul’un HDP aracılığıyla zorla dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP Diyarbakır il binası önüne gelip evlat nöbeti eylemine katıldı.

Arul, evlat nöbetine katılmasıyla birlikte çocuklarını HDP ve PKK’dan isteyen aile sayısı 229 olurken, ağabey Arul, kardeşinin HDP aracılığıyla kandırılarak zorla dağa kaçırıldığını önce sürdü.

Kardeşi için HDP Diyarbakır İl Binası önüne geldiğini belirten Arul, "Yaklaşık 7 yıldır kardeşim dağa götürülmüş ve 7 yıldır her hangi bir haber alamıyoruz. Burada bulunmamın tek sebebi kardeşimi gönderenler buradadır ve ben onlardan kardeşimi istiyorum.

Ben eylemime kardeşim gelinceye kadar devam edeceğim. Çünkü benim kardeşimi HDP vasıtasıyla dağa kaçırdılar. Ben bundan eminim HDP’de siyaset yapanların vasıtasıyla kardeşim dağa götürüldü.

Benim kardeşime tek çağrım vatanına geri dön, huzurlu ol ve vatanın şerefli bir evladı ol. Aksi halde kendi vatanına ihanet eden bir insan şerefsizdir" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Arul, elinde kardeşinin fotoğrafıyla HDP önündeki çadırda oturma eylemine başladı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar