Hazreti İsa döneminden kaldığı düşünülen kilise onarılmayı bekliyor

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNE BAĞLI ARMUTDÜZÜ KÖYÜNDE HAZRETİ İSA DÖNEMİNDEN KALDIĞI DÜŞÜNÜLEN KİLİSE ONARILMAYI BEKLİYOR.

Hazreti İsa döneminden kaldığı düşünülen kilise onarılmayı bekliyor
Haberler'de Abone Ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Armutdüzü köyünde Hazreti İsa döneminden kaldığı düşünülen kilise onarılmayı bekliyor.


Yüksekova ilçesinde yaşayan Ümit Bartın isimli öğretmen, Hazreti İsa döneminde yapıldığı düşünülen ve harabeye dönen kiliseyi kayda aldı. Kilisenin turizme kazandırılması gerektiğini belirten Ümit Bartın, “Yüksekova ilçe merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Armutdüzü köyü bölgesindeki kiliseleri araştırmak için yola çıkmıştım. Armutdüzü köyünde harabe haline gelmiş kilisede gördüğüm gizli bölümler, tüneller, taş tirizler ve etrafta taşların üzerinde bulunan onca sembol beni gerçekten heyecanlandırdı ve şaşırttı. Kilise hakkında bana bilgi veren köyün en yaşlıları, kilisenin Hazreti İsa döneminden kaldığını ve onun da dedelerinden bu bilgiyi aldığını söyledi. Bu bölgede 5 kilise var ve bu kiliselerin çoğu daha tertipli ve muntazam düzenli yapılar ve hala yıkılmamış taş duvarlarıyla yerinde duruyor. Köy sakinleri, devletin bu kiliseleri onarmasını istiyor” dedi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.