5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından çevre bilincini artırmaya yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Etkinlikler çerçevesinde Hatay Hizmet Vakfı tarafından yürütülen Fidan Bağışı Kampanyası kapsamında Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi’nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Orman yangınlarından zarar gören alanların rehabilitasyonuna katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, kampanya kapsamında temin edilen ilk fidanlar toprakla buluşturuldu.
Programa HBB Gençlik Meclisi üyeleri ile Serinyol Yusuf Tatlı Ortaokulu ve Nejati Oflazoğlu Ortaokulu öğrencileri katıldı.
Etkinlik boyunca öğrenciler ve gençler diktikleri fidanlara can suyu vererek doğanın yeniden yeşermesine destek oldu.
Katılımcılar, çevre bilincinin geliştirilmesi ve doğal yaşamın korunmasına yönelik farkındalık oluştururken, geleceğe bırakılacak yeşil mirasın da ilk adımlarını attı.
Fidan dikim etkinliğiyle hem orman yangınlarından etkilenen alanların yeniden ağaçlandırılmasına katkı sağlandı hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakılması konusunda önemli bir farkındalık oluşturuldu.
Hatay Hizmet Vakfı yetkilileri, orman yangınlarından zarar gören alanların yeniden yeşertilmesi ve Hatay’ın daha yeşil bir geleceğe kavuşması amacıyla başlatılan Fidan Bağışı Kampanyası’nın devam ettiğini belirterek, fidan dikim çalışmalarının önümüzdeki süreçte de sürdürüleceğini kaydetti.
Köşe Yazarı