Halk Dansları Topluluğu TUBİL, Türkiye Şampiyonu oldu

YENİMAHALLE BELEDİYESİ TUBİL HALK DANSLARI TOPLULUĞU, TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU TARAFINDAN DÜZENLENEN, BÖLGE YARIŞMALARINDA RAKİPLERİNİ ELEYEREK TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU.

Halk Dansları Topluluğu TUBİL, Türkiye Şampiyonu oldu
Haberler'de Abone Ol

Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen, bölge yarışmalarında rakiplerini eleyerek Türkiye Şampiyonu oldu.


100’den fazla kulübün katıldığı yarışmalarda, minikler ve yıldızlar grubu ile mücadele veren Yenimahalle ekibi, finalde Türk Halk Oyunları Federasyon Kupası’nı kaldırdı. Şampiyonanın ilk etabında Ankara’da düzenlenen yarışmanın il birinciliğini elde eden TUBİL, Konya Akşehir’de gerçekleştirilen ikinci etap da ise bölge yarışmasının yine kazananı oldu.


Daha sonra Bayburt’ta yapılan, 16 bölge birincisinin katıldığı Türkiye Finali’nde başarısını sürdüren ekip, 32 dansçısı ile sergilediği Antalya yöresine ait halk oyunları ile halk oyunları alanında en iyi ödül olan Türk Halk Oyunları Federasyon Kupası’nı almaya hak kazandı.


TUBİL’in Türkiye Şampiyonu olmasından gurur duyduğunu söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Finale kaldıklarını öğrendiğimde, finalden de başarıyla döneceklerine emindim. TUBİL ekibimizi tebrik ediyorum. Kendileriyle gurur duydum. Aldıkları ödül halk oyunları çerçevesinde bir takımın alabileceği en zirvedeki ödüldür” dedi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.