28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Gurbetçiler esnafa doping olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gurbetçiler esnafa doping olacak
Abone ol
KAYSERİ TİCARET ODASI (KTO) BAŞKANI ÖMER GÜLSOY, GURBETÇİLERİN GELMESİYLE BERABER ÇARŞIDA HAREKETLİLİĞİN ARTACAĞINI SÖYLEYEREK, “GURBETÇİLERİMİZ GELDİKLERİ ZAMAN ÖZELLİKLE ANADOLU’YA BİR HAREKET VERİYORLAR” DEDİ.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, gurbetçilerin gelmesiyle beraber çarşıda hareketliliğin artacağını söyleyerek, “Gurbetçilerimiz geldikleri zaman özellikle Anadolu’ya bir hareket veriyorlar” dedi.


KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye’nin bu yaz turizm sektöründen istediği payı alacağını söyleyerek, “Pandemi de normalleşmeye geçilmesiyle birlikte turizm sezonu da açılmış oluyor. Son zamanlarda da özellikle dış ülkelerden ülkemize seyahat yasağının da kalkmasını da turizmi canlı geçireceğimizin bir göstergesi olarak görüyoruz. Fransa’dan sonra Rusya ile de seyahat yasağının kaldırılması, günde 140 uçağın gelmesi gibi açıklamaların yapılması da ülkemizin turizm sektöründeki pastadan gerekli payı alacağını gösteriyor. Yurtiçinde de seyahat yasaklarının kalkması, tamamen normalleşmeye dönmemiz, aşıla çalışmalarının da iyi gitmesiyle inşallah pandemiden kurtulup tam normalleşmeyle birlikte de turizmde istediğimiz payı alacağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.


Gurbetçilerin de gelmesiyle esnafın yüzünün güleceğini kaydeden Gülsoy, “Geçen sene gurbetçilerimiz gelmedi. Özellikle Anadolu’da ‘gurbetçi mevsimi’ olarak bilinen 7, 8 ve 9’uncu ayın sonuna kadar olan bu mevsimin içerisinde de onların gelmesiyle de çarşı Pazar hareketlenecek. Gurbetçilerimiz geldikleri zaman özellikle Anadolu’ya bir hareket veriyorlar. O yüzden onların gelmesini bekliyoruz. Sadece gurbetçi kesimine çalışan esnaf grubumuz var. özellikle 1 senedir kapalı ve yarı açık durumda olan esnaflarımıza büyük faydası olacaktır diye düşünüyoruz. Sıla-i Rahim yapmak için gelecekler. Gelirken de mutlaka çocuklarını da getirmelerini istiyoruz. Çünkü 3 ve 4’üncü kuşak gelmek istemiyor. Mutlaka gelsinler, buradaki kültürümüzü, örf ve adetlerimizi unutmasınlar. Vatan toprağıdır. Geldikleri zamanda burada daha rahat ederler. İnşallah gurbetçilerimizin gelmesiyle de bu yaz sezonunu iyi bir şekilde geçireceğiz. Esnafımızın da yüzü gülecek” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar