01 Ekim 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Guatemala ile Bodrum arasında sanat rüzgarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Guatemala ile Bodrum arasında sanat rüzgarı
Abone ol
Guatemala Ile Bodrum Arasında Sanat RüzgÂrı

Guatemala Büyükelçiliği tarafından, iki ülke arasındaki dostluk ve kültürel bağların güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Ensemble Konseri, dün akşam Bodrum Kalesi’nde gerçekleştirildi.

Guatemala’nın müzik kültürünü Bodrumlu sanatseverlerle buluşturan konsere, Guatemala Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernndez Recinos, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tanju Aksu ve çok sayıda müziksever katıldı.

Guatemalalı piyanist ve besteci Roberto Pérez Chamalé, Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasına bağlı Oda Müziği Topluluğu eşliğinde sahne aldı. Konserde, Guatemala ve Türkiye’ye ait yöresel ezgilerden oluşan repertuvar, çok sesli müzikle sentezlenerek icra edildi. Gece boyunca sanatseverler, müzik dolu keyifli bir akşam yaşadı.

Konserin sonunda, Türk ezgilerinden oluşan iki önemli eser gecenin sürprizi oldu. Yusuf Yalçın’ın yeniden düzenlediği, Türk halk müziğinin unutulmaz eserlerinden Aşık Veysel’in "Uzun İnce Bir Yoldayım" eseri, sanatçı ve orkestra eşliğinde Guatemala’nın resmi ulusal enstrümanı ve en önemli kültürel sembollerinden biri olan "marimba" ile icra edildi. Oğuzhan Balcı’nın yeniden düzenlediği "Yine Bir Gülnihal" eseri de icra edilerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Guatemalalı sanatçı Roberto Pérez Chamalé, 25-28 Eylül tarihlerinde 33. Muğla Uluslararası Kültür ve Sanat Şenliği’nin final gecesinde de Büyükşehir Belediyesi Oda Müziği Topluluğu ile birlikte Menteşe Kent Meydanı’nda klasik müziğin seçkin eserlerini sanatseverlerle buluşturmuştu. Menteşe’de dört gün boyunca düzenlenen şenliğin ardından Bodrum’da gerçekleştirilen konser, iki ülke arasındaki kültürel etkileşime katkı sağladı.

Türkiye’deki diplomatik ve yerel temaslarını sürdüren Guatemala Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernndez Recinos ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz Eylül ayı başlarında Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi makamında ziyaret etmişti. Görüşmede, yerel yönetimler düzeyinde geliştirilebilecek iş birlikleri ele alınarak kültür, sanat, ticaret ve turizm alanlarında atılabilecek ortak adımlar hakkında değerlendirmelerde bulunulmuştu.

Guatemala ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen konser etkinliği, müziğin evrensel diliyle iki ülke arasında kültür ve sanat köprüsü kurdu.

Konser sonunda sanatçı Roberto Pérez Chamalé ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Oda Müziği Topluluğuna teşekkür çiçeği ile sembolik hediyeler takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ERDEMİR "İleri Malzemeler ve Sistemler Yarışması" düzenleyecek Önceki Haber

ERDEMİR "İleri Malzemeler ve Sistemler Y...

35 yıllık kolonya ustası Sivas kokan kolonya üretti Sonraki Haber

35 yıllık kolonya ustası Sivas kokan kol...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar