07 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerinin 1. günü kortejle sona erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerinin 1. günü kortejle sona erdi
Abone ol
Kurtdereli Mehmet Pehlivan Anısına Bu Yıl 66. Kez Düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nin Ilk Günü, Kortejle Sona Erdi.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 66. kez düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin ilk günü, kortejle sona erdi.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısBalıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Ahmet Akın, bu yıl ki güreşlerde bin 642 güreşçinin mücadele edeceğini belirtirken tüm güreşseverleri davet etti.e sona erdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Ahmet Akın, CHP Milletvekili Serkan Sarı, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Kurtdereli Güreş Ağası Kemal Aydın ve sporcuların başı çektiği korteje, vatandaşlar da katıldı. 66. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri kapsamında Şeyh Lütfullah Camisi önünden başlayan kortej yürüyüşü, Milli Kuvvetler - Anafartalar ve Kızılay Caddesi’nin ardından Kurtdereli Mehmet Pehlivan Anıtı önünde sona erdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Ahmet Akın, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Kurtdereli Güreş Ağası Kemal Aydın, Büyükşehir Belediyespor Kulübü, sporcular ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Cihan Şampiyonu Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın anısına anıtı önünde düzenlenen çelenk töreninin ardından Akın ve beraberindeki heyet, tüm vatandaşları yağlı güreşleri izlemeye davet etti.

Bin 642 pehlivan ter dökecek

66. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde bin 642 pehlivanın mücadele edeceğinin bilgisini veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Tüm hemşehrilerimi, güreşseverleri Cihan pehlivanımız Kurtdereli’nin huzurunda, Balıkesir’in er meydanında kol bağlayan pehlivanlarımızı izlemeye davet ediyorum. Yağlı güreşler, bizim ata sporumuzdur. Bu toprakların hafızasıdır. Davuluyla, zurnasıyla, kispetiyle, cazgırıyla, dualarıyla, ustasıyla, çırağıyla bir kültür mirasıdır. Bu nedenle biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak yağlı güreşleri bir kültür politikası ve bir gelecek meselesi olarak görüyoruz. Ben, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanlığı görevini yürütürken de bu anlayışla hareket ediyorum" diye konuştu.

"Ata sporumuzu gelecek kuşaklara aktarmalıyız"

"Ata sporumuzu gelecek kuşaklara aktarmak en büyük arzumuz" diyen Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ı büyük yapan yalnızca gücü değildir. Onu büyük yapan şey, milletinin şerefini kendi şerefi bilmesidir. İşte biz bu anlayışı yaşatmak istiyoruz. Bizler yağlı güreşlerimizin yaşatılması için yoğun çaba harcıyoruz. Güreşlerimiz başladı ve devam ediyor. Tüm hemşehrilerimizi Kurtdere Er Meydanına, güreşlerimize davet ediyorum. Ata sporumuzu çok daha yukarılara taşımak için sizleri oraya davet ediyoruz. Çok misafirimiz geliyor. Tüm illerden neredeyse vatandaşlarımız geliyor. Onları burada bir misafirperverlik anlayışıyla ağırlayacağız."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
50 ile 80 yaş arasındaki yetişkinler güne Van Gölünde yüzerek başlıyor Önceki Haber

50 ile 80 yaş arasındaki yetişkinler gün...

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk Sonraki Haber

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar