Fırtınanın zarar verdiği güneş enerjisini söküp aşağıya attı

BİNA SAKİNLERİNİN YARDIM TALEBİ ÜZERİNE ÇATIYA ÇIKIP GÜNEŞ ENERJİSİNİ SÖKEN HURDACI MURAT TERZİOĞLU

Fırtınanın zarar verdiği güneş enerjisini söküp aşağıya attı
Haberler'de Abone Ol

Denizli’nin Buldan ilçesinde fırtınanın zarar verdiği güneş enerjisi, kontrollü bir şekilde sökülüp 5 katlı binanın çatısından aşağıya atıldı.



Denizli genelinde geçtiğimiz Cuma günü akşamından bu yana aralıklarla etkili olan şiddetli fırtına, hayatını olumsuz yönde etkiledi. Çatıları uçurup dalları kıran fırtına nedeniyle araçlarda da maddi hasarlar oluştu.



Fırtınanın şiddetli hissedildiği Buldan’a bağlı Yeni Mahalle Toplu Konutlar Sitesi’nde, çatılarda bulunan güneş enerjilerinde hasar oluştu. Kullanılamaz hale gelen ve bazı bölümlerinin kopması nedeniyle tehlike oluşturan güneş enerjisi, bina sakinlerinin yardım istediği hurdacı tarafından kontrollü biçimde sökülerek 5 katlı binanın çatısından aşağı atıldı. İşlem sırasında her hangi bir olumsuzluğu yaşanmaması için bina ve çevredekiler, sürekli olarak sesle uyarıldı.



Bina sakinlerinin yardım talebi üzerine çatıya çıkıp güneş enerjisinin neden olduğu tehlikeyi önleyen hurdacı Murat Terzioğlu, “Fırtınanın zarar verdiği güneş enerjisini fark eden bina sakinleri, mesleğim gereği beni arayıp yardım istediler. Her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için hızlıca bölgeye gittim. Çatıya çıktığımda, sadece 1 adet borunun güneş enerjisini tuttuğunu gördüm. Çevrede gerekli önlemleri alarak, güneş enerjisini kesip aşağıya attık. Bu sayede var olan tehlikeyi gidermiş olduk” dedi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.