Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında yarın Çorum FK’ya konuk olacak.
Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 16.00’da deplasmanda Çorum FK ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler ligde oynadığı 10 karşılaşmada 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 16 puan toplarken, averajla 6. sırada yer alıyor. Kırmızı-siyahlılar da bu süreçte 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 16 puanla 7. sırada bulunuyor.
Geçtiğimiz çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi’nde İngiliz ekibi Liverpool’u yenerek kötü gidişatı sonlandıran Fenerbahçe, Çorum’dan da galibiyetle dönerek milli maçlar için verilecek araya 3 puanla girmek istiyor.
Süper Lig’de ilk kez
Fenerbahçe, geçen sezon Trendyol 1. Lig’de play-off’lardan Süper Lig’e yükselen Çorum FK ile ilk kez mücadele edecek.
Emre Belözoğlu ilk maçına çıkacak
Teknik Direktör İsmail Kartal’ın istifası sonrası takımın başına getirilen Emre Belözoğlu, sarı-lacivertlilerle 5,5 yıl sonra 2. dönemindeki ilk maçına çıkacak. 46 yaşındaki teknik adam, 2020-2021 sezonunun son 10 maçında Fenerbahçe’yi çalıştırmıştı.
Sezona Kasımpaşa ile başlayan Emre Belözoğlu, ligin 2. haftasında Çorum deplasmanında 1-0’lık galibiyet elde etti. Bu sezon 2. kez Çorum Şehir Stadyumu’nda yeni takımıyla kenarda yer alacak.
Fenerbahçe, ligde son 2 maçı kaybetti
Fenerbahçe, son haftalarda aldığı sonuçlarla zirvenin 9 puan gerisinde kaldı. Sarı-lacivertliler, Galatasaray ve Göztepe’ye mağlup olarak son 2 haftayı puansız kapattı. Kanarya, bu sezon ligde 2 maçın dışında Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarında da yenilgi yaşadı.
Archie Brown cezalı
Liverpool karşısında gol katkılarıyla galibiyette önemli rol oynayan Archie Brown, Galatasaray derbisi sonrası aldığı men cezası nedeniyle Çorum maçında olmayacak. Sarı-lacivertlilerde Marco Asensio ile Nathan Ake’nin de tedavileri sürüyor.
Abdullah Buğra Taşkınsoy düdük çalacak
Çorum FK ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmada hakem Abdullah Buğru Taşkınsoy düdük çalacak. Taşkınsoy’un yardımcılıklarını Bersan Duran ile Mustafa Savranlar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Alper Akarsu olacak.