Eski fabrika arazisi Kocaelinin yeni yaşam alanı oldu

Kocaeli'de Bir Zamanlar Türkiye'nin En Büyük Sanayi Kuruluşlarından Olan Seka Kağıt Fabrikası'nın Atıl Durumdaki Arazisi, Kentin En Gözde Sosyal Yaşam Alanına Dönüştürüldü.

Eski fabrika arazisi Kocaelinin yeni yaşam alanı oldu
Haberler'de Abone Ol

Kocaeli’de bir zamanlar Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından olan SEKA Kağıt Fabrikası’nın atıl durumdaki arazisi, kentin en gözde sosyal yaşam alanlarından biri olarak öne çıkıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski fabrika arazisine kurulan Sekapark, kentin en önemli sosyal yaşam alanlarından biri haline geldi. Yaklaşık 580 dönümlük arazi üzerine kurulu olan park, özellikle yaz akşamlarında deniz kenarında vakit geçirmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Yeşil alanları, yürüyüş parkurları, spor sahaları ve çocuk oyun gruplarını bünyesinde barındıran Sekapark, her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor.

Akşam saatlerinde sandalyelerini ve masalarını alarak parka gelen çok sayıda vatandaş, yanlarında getirdikleri yiyecek ve içeceklerle vakit geçiriyor. Aileler ve arkadaş grupları, parkın sunduğu yeşil ve maviyle iç içe atmosferde sohbet etme imkanı buluyor.

Park içerisinde yer alan Uçurtma Tepesi, plaj voleybolu sahaları ve gitar çalıp şarkı söyleyen gençler parka canlılık katarken, çocuk oyun alanları da minik ziyaretçilerle dolup taşıyor. Kentin merkezinde doğayla buluşma imkanı sunan Sekapark, vatandaşların başlıca dinlenme ve buluşma noktalarından biri olarak öne çıkıyor.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.