Erzurum tekstil sektörünün merkezi oluyor

KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI’NIN “2022 YILI SEKTÖREL YENİLİKÇİLİK VE İSTİHDAM FİNANSMAN DESTEĞİ PROGRAMI” KAPSAMINDA ONAYLANAN “ÇAT TEKSTİL FABRİKASI” PROJESİNİN DESTEK SÖZLEŞMESİ İMZALANDI.

Erzurum tekstil sektörünün merkezi oluyor
Haberler'de Abone Ol

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “2022 Yılı Sektörel Yenilikçilik ve İstihdam Finansman Desteği Programı” çerçevesinde onaylanan “Çat Tekstil Fabrikası” projesinin destek sözleşmesi imzalandı.


Proje bağlamında Çat ilçesinde kurulacak olan ve hazır giyim imlatında ilk etapta 100 kişilik istihdam hedefi olan fabrikanın makine ve ekipman ihtiyacı karşılanacak.


Alınacak makineler ile fabrika kurulum aşamasında işbaşı eğitimlerine başlayacak. Böylelikle tam kapasite üretime geçildiğinde işletme mesleki eğitimini tamamlamış personeli sektöre kazandırmış olacak. Emek yoğun bir sektör olan tekstil imalatında kısa sürede 100 kişilik istihdama ulaşarak hem genç istihdamına hem de bölge ekonomisine katkıda bulunulacak.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.