Engelli bireyin temsili askerlik yaptığı uygulamada aranması olan 2 şahıs yakalandı

SAKARYA’NIN KOCAALİ İLÇESİNDE ‘TEMSİLİ ASKERLİK’ UYGULAMASI ÇERÇEVESİNDE KEKEME VE DOĞUŞTAN SAĞ ELİNİN ORTA PARMAĞI OLMAYAN 42 YAŞINDAKİ VATANDAŞIN HAYALİ GERÇEK OLDU. JANDARMA ÜNİFORMASI GİYEN VATANDAŞIN, GBT VE PLAKA SORGULAMASI YAPTIĞI UYGULAMADA İSE ARANMASI OLAN 2 ŞAHIS YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI.

Engelli bireyin temsili askerlik yaptığı uygulamada aranması olan 2 şahıs yakalandı
Haberler'de Abone Ol

Sakarya’nın Kocaali ilçesinde 42 yaşındaki vatandaşın askerlik hayali, ’Temsili Askerlik’ uygulaması çerçevesinde gerçek oldu. Jandarma üniforması giyen vatandaşın, GBT ve plaka sorgulaması yaptığı uygulamada ise aranması olan 2 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.


Türk Silahlı Kuvvetlerinin, engelli vatandaşlar için başlattığı Temsili Askerlik uygulaması çerçevesinde askerlik hayali olan vatandaşlar 1 günlüğüne üniformayı giyerek askerlik yaptı. Bu doğrultuda, Sakarya’nın Kocaali ilçesinde yaşayan ve kekeme ile doğuştan sağ elinin orta parmağı olmadığı için askerlik yapamayan 42 yaşındaki Kani Genç’in hayali de gerçek oldu. Jandarma üniforması giyen Genç, annesinin elini öptükten sonra Caferiye Mahallesi’nde yapılan denetimlere katıldı. 98 araç, 207 kişinin kontrol edildiği denetime katılan Genç, plaka ve GBT sorgulaması yaptı.


Öte yandan, jandarma üniforması giyen vatandaşın katıldığı denetimde aranması olan 2 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.