18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5217
EURO34.853
ALTIN2477.6

Düğünler İçin Tarihi Mekan Alternatifleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düğünler İçin Tarihi Mekan Alternatifleri
Abone ol
Zengin tarihi ile Türkiye, düğünleri için tarihi bir esinti arayan çiftlere çoğu ilinde farklı mekan alternatifleri sunuyor.

Zengin tarihi ile Türkiye, düğünleri için tarihi bir esinti arayan çiftlere çoğu ilinde farklı mekan alternatifleri sunuyor. Fiyat ve kapasite açısından her aralıkta bulunabilen bu tarihi davet alanları, birbirinden güzel düğünler için seninle buluşuyor. Ülke genelinde açık ve kapalı mekan özellikleri gösteren alanlar çoğunlukta. İstanbul, İzmir ve Bursa en çok çeşidi sunuyor.

Nostaljik özellik gösteren mekanlarla başlamak gerekirse, özenle korunarak günümüze kadar ulaşan ya da restore edilmiş birbirinden görkemli davet alanları seni bekliyor. Çiftler, bu ahşap yapılı mekanlarda canlı enstrümantal müzik eşliğinde klasik davetler verme şansı yakalıyor. 100 yıldan uzun süredir ayakta olan tarihi binalar birbirinden çeşitli balo salonları ile seni bekliyor.

Bir başka tarihi mekan alternatifi ise birbirinden lüks yalılar. Genellikle denize sıfır ya da boğaz kenarına inşa edilmiş bu tarihi yapılar, en zarif düğünler için hizmetinde. Çeşitli kapasitede alanları bulunan bu mekanlar, tarihi yapıları ve modern güzelliği sentezliyor. Aynı mekan içinde birbirinden çok alan bulunduran yalılar farklı konseptlerde hizmet verebiliyor.

Birbirinden ihtişamlı konaklar da bir başka tarihi mekan seçeneği. Yalılara göre çok daha uygun fiyat aralıklarında hizmet veren mekanlar, tarihi detaylardan da ödün vermiyor. Osmanlı zamanlarından kalan büyük konaklar, özenle korunmuş yapılarıyla tarih meraklısı çiftler için en uygun düğün alanlarından. Konaklar, kapalı salonlarıyla her mevsime uygun avantajlarla dolu.

Köşkte Evlenmenin Sağladığı Avantajlar

Köşkler tarihi mekan alternatiflerinden bir diğeri. Birbirinden avantajlı fırsatlar sunan bu tarihi yapılar çeşitli özellikleriyle seni bekliyor. Tarihi özgünlüğüne dokunulmadan en titiz şekilde restore edilen bu alanlar mimari yapılarıyla göz önüne çıkıyor. Tarihi kale manzaraları da sunan bu davet alanları geniş bahçeleriyle kır düğünlerin için de birebir.

Köşklerin sağladığı bir diğer avantaj ise konaklar gibi her bütçeye uygun fiyat aralıklarında hizmet vermeleri. Birçok kapasite ve düğününü yapabileceğin köşklerde düğün gününü seçerken fiyatları dert etmene gerek yok. Çünkü düğününü köşkte yaptığında karşına hafta içi ve hafta sonu olarak iki farklı fiyat çıkma olasılığı epey az.

Köşkler geniş salonları ile birbirinden farklı kapasitelerde önüne çıkabiliyor. İster 50 kişilik butik bir düğün, ister 1000 kişilik ihtişamlı bir davet vermen çeşitli köşk seçeneklerinde mümkün. Birçok ilin farklı yerlerinde köşk alternatiflerinin bulunması bunda büyük bir rol oynuyor. Kayseri’den İstanbul’a istediğin kapasite ve fiyat aralıklarında bu davet alanlarına ulaşman mümkün.

Köşklerin sağladığı avantajlar, kapasite ve her cebe uygun fiyatlarla da bitmiyor. Birçok manzara ve düğün seçeneği sunan bu mekanlar, aynı çeşitliliği yemekli servislerinde de gösteriyor. Yemekli ya da kokteyl servisli düğünlere uygun köşkler, tarihi tatları da senin ve davetlilerin için hazırlıyor. Osmanlı şerbeti, lokum ve kahve türleri kokteyl servisinde yer alıyor.

Tarihi Mekanların Sunduğu Manzaralar

Bu manzaraların en başında birbirinden lüks yalılarda bulabileceğin deniz manzaraları var! Denize sıfır ya da çok yakın yerlerde konumlanan bu güzel yalılar, en özel gününde en hoş manzaraları sunuyor. Bunun yanında iki kıtayı birbirine bağlayan İstanbul ilinde birbirinden güzel boğaz ve köprü manzaralarında düğününü yapman da mümkün.

Tarihi mekanların sunduğu bir diğer manzara türü ise ada oluyor. Türkiye birbirinden güzel ada düğünleri yapmak için oldukça elverişli. Doğanın ve tarihi güzelliklerin bir arada bulunduğu bu adalar, şehirden uzak olduğu takdirde engin deniz ve ada manzaralarıyla seni bekliyor. Şehirlere daha yakın mekanlar ise bunun yanında şehir manzaraları da sunuyor.

Tarihi mekan özelliği gösteren davet alanlarının hepsi tarihi manzaralar da sunuyor. Birbirinden zengin tarihlere sahip bu mekanlar özenle restore edilerek günümüze getirilmiş.Kale ve sur gibi örnekleri olan bu yapılar, tarih düşkünü çiftler için birbirinden güzel manzaralar sunuyor. Bununla birlikte bahçe ve kır manzaraları sunan bu tarihi mekanlar, yemyeşil düğünler için de uygun.

Tarihi Yerlerdeki Düğünlere Özel Paketler

  • Birbirinden lezzetli tarihi yemekler, tarihi mekanlardaki düğün paketlerinin birçoğuna dahil ediliyor. Bununla birlikte kokteyl servislerinde yine modern tatlarla birlikte Osmanlı şerbeti gibi tarihi esintiler mevcut.
  • Hafta içi ve hafta sonu yemekli düğünlerde ya da kokteyl servislerde fiyat farklılığı çoğu mekanda yok.
  • Profesyonel aşçılar ve catering şirketleri tarafından hazırlanan yemek ve kokteyl servislerinde, düğün öncesi menü tadımı ve menüde değişiklik yapma fırsatın var.
  • Bu tarihi mekanlarda ister modern süslemeler seçerek iki zevki birleştirebilir istersen daha klasik dekorlarla tarihi yapıları en iyi şekilde kullanabilirsin.
  • Çoğu şehir merkezinde olan mekanlar, kolay ulaşım sağlamalarının dışında özel araçlarıyla katılım sağlayacak davetlilerin için özel otoparklar da sunuyor. Kapasitesi değişebilen bu otoparklarda vale hizmeti bulman da mümkün.
  • Düğünün en eğlenceli hale getirmen için gerekli olan ses ve ışık sistemleri bu tarihi yapılarda mevcut. Bununla birlikte geniş dans pistlerinde gönlünce dans edebilirsin.
  • Bünyelerinde organizasyon sorumluları bulunduran tarihi mekanlar, bu davet alanlarını en etkili şekilde kullanabilmen adına hizmetinde. Düğünden önce senden aldığı isteklere göre hareket eden bu profesyoneller en özel gününde yanında.
  • Tarihi mekanların çoğu, bünyesinde birden çok davet alanını bulundurduğu için farklı konseptlerde farklı organizasyonlara ev sahipliği yapabiliyor. Bu davet alanlarında düğününden sonra eğlenceli mi eğlenceli bir after party düzenleyebilirsin!

Kaynak: https://dugunuzmani.net


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir Psikolog Tavsiyesi Önceki Haber

İzmir Psikolog Tavsiyesi 

Mersin Torosların Meşhur Organik BalcısıSonraki Haber

Mersin Torosların Meşhur Organik Balcısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar