Dondurucu Soğuk Kayısı Üretimini Vurdu: Üreticiler Büyük Zarar Gördü

Sivas’ın Gürün ilçesinde nisan ayında yaşanan dondurucu soğuklar, kayısı üretiminde büyük kayıplara neden oldu. Üreticiler, ağaçlardaki tüm çiçeklerin döküldüğünü ve kayısı bulmanın zor olacağını belirtiyor.

Dondurucu Soğuk Kayısı Üretimini Vurdu: Üreticiler Büyük Zarar Gördü
Haberler'de Abone Ol

Sivas’ta nisan ayında etkili olan şiddetli soğuk hava ve kar yağışı, özellikle Gürün ilçesinde kayısı üreticilerini olumsuz etkiledi.

Gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düşmesiyle birlikte kayısı ağaçlarındaki çiçekler döküldü, fidanlar büyük zarar gördü.

Gürün ilçesine bağlı Tepecik köyünde yaşanan don olayının ardından üreticiler kayısı hasadının bu yıl yapılamayacağını ifade etti.

Köy Muhtarı Ömer Kılıç, yaşanan soğukların tarıma büyük zarar verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Akşamki soğuklardan dolayı kayısı fidanlarımız yandı. Eksi 7 derecelere kadar düşen sıcaklık fidanlara zarar verdi.

Köylülerimiz mağdur durumda. Bu yıl yemeye bile kayısı bulamayacağız."

Bahçeiçi Köyü Muhtarı Arif Koca da benzer açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

"11 Nisan akşamı yağan kar sonrası düşen sıcaklık, bütün kayısı ağaçlarını vurdu.

Tepecik köyü, Sivas genelindeki kayısı üretiminin yüzde 20’sini karşılıyordu.

Ancak şu an sağlam kalan tek bir fidan bile yok. Ağaçların tamamı donmuş durumda.

Köylülerimiz ateş yakarak önlem almaya çalıştı ama eksi 15 dereceye kadar düşen sıcaklık her şeyi etkisiz hale getirdi."

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.