09 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Denizin dalgalı olması tatilcileri olta balıkçılığına yöneltti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizin dalgalı olması tatilcileri olta balıkçılığına yöneltti
Abone ol
Akçakoca Ilçesinde, Olumsuz Hava şartlarından Denizin Dalgalı Olması Sebebiyle Suya Giremeyen Tatilciler Kıyıda Olta Balıkçılığı Yaptı.

Düzce’nin Karadeniz’e kıyısı olan Akçakoca ilçesinde, olumsuz hava şartlarından denizin dalgalı olması sebebiyle suya giremeyen tatilciler kıyıda olta balıkçılığı yaptı.

Hafta sonu tatilini kentin denize açılan kapısı Akçakoca’da geçirmek isteyen vatandaşlar, sahillerde yoğunluk oluşturdu. Ancak rüzgarın etkisiyle Karadeniz’de oluşan dalgalar, yüzmeyi tehlikeli hale getirdi. Denizin dalgalı olması sebebiyle suya girmeyi tercih etmeyen ziyaretçiler, vakitlerini sahilde oturarak ve olta ile balık tutarak geçirdi. Sahil şeridi boyunca olta atan vatandaşlar, dalgalı deniz nedeniyle bekledikleri verimi alamadı.

"Denize giremeyince oltalarımızı aldık"

Bölgeye karavanıyla kamp yapmaya gelen Ercan Yücel, denize giremedikleri için arkadaşlarıyla balık tuttuklarını söyledi. Yaklaşık 20 gündür ilçede kamp yaptığını belirten Yücel, "Bugün deniz dalgalı. Oltacı grubumuzla attığımız oltalardan pek verim alamadık, bugün sadece 5 istavrit tutabildik. Dün daha fazla tutmuştuk. Sabah saatlerinde deniz daha tehlikeliydi. Şu an girilebilir gibi dursa da tavsiye etmiyorlar. Biz de denize giremeyince olta atıyoruz" dedi.

Bölgede şu sıralar balık bolluğu yaşanmadığını ifade eden Yücel, "Palamut geldi diyorlar ama biz görmedik, ilçe merkezinde olduğu söyleniyor. Sahil boyu giderek birkaç noktada olta attık ancak deniz dalgalı olduğu için fazla balık çıkmadı" diye konuştu.

Öte yandan, Karadeniz’de rüzgarın neden olduğu dalgalı durumun hafta sonu boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pazar alanında ölü bulundu, kimliği parmak izinden belirlendi Önceki Haber

Pazar alanında ölü bulundu, kimliği parm...

62 yaşındaki kayıp Mehmet Çay, ekiplerin yoğun çalışmasıyla bulundu Sonraki Haber

62 yaşındaki kayıp Mehmet Çay, ekiplerin...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar