Cuma Hutbesi Yayınlandı: İslam’ın Âdâb-ı Muâşeret Kuralları

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Ağustos tarihli Cuma Hutbesi yayınlandı.

Cuma Hutbesi Yayınlandı: İslam’ın Âdâb-ı Muâşeret Kuralları
Haberler'de Abone Ol

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Ağustos tarihli Cuma Hutbesi yayınlandı. Bu haftaki Cuma hutbesinde, Hucurât sûresinin ilk ayetleri hatırlatılarak, Allah ve Resûlünün koyduğu hükümlerin, bireylerin karar ve tercihlerinden daha önemli olduğuna dikkat çekildi. Hutbede, tavır, tutum ve davranışların, Allah ve Resûlünün emirlerine uygun olması gerektiği vurgulandı. Peygamber Efendimizin (s.a.s) sünnetinin, hayatın her alanına aktarılması gerektiği belirtildi.

Âdâb-ı Muâşeret Kurallarının Önemi Anlatıldı

Hutbede, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in bizler için sadece iman ve ibadet konularında değil, sosyal ilişkilerimizde de örnek olduğu ifade edildi.

Âdâb-ı muâşeret kurallarının, toplumsal huzur ve barışı tesis eden nezaket ve görgü kuralları olduğu belirtildi.

Peygamberimizin hayatında her hayırlı işe, yeme ve içmeye “Besmele” ile başlayıp “Elhamdülillah” diyerek bitirmenin yer aldığı hatırlatıldı.

Ayrıca, selamlaşmanın Müslümanların ortak parolası olduğu ve insanlar arasında şefkat, merhamet, huzur ve bereketin artmasına vesile olduğuna dikkat çekildi.

Sosyal Medya Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hutbede, günümüzde yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformlarında İslam’ın yasakladığı davranışlardan uzak durulması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Yalan, iftira, çarpıtma, gösteriş ve mahremiyet sınırlarının ihlali gibi davranışlardan kaçınılması gerektiği vurgulandı.

Sosyal medyada da Yüce Rabbimizin bizleri görüp işittiği bilinciyle hareket edilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Zafer Haftası ve Orman Yangınlarına Karşı Duyarlılık Çağrısı

Hutbenin sonunda, Zafer Haftası’na girilmesi vesilesiyle aziz şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler rahmetle anıldı.

Ayrıca, son dönemde yaşanan orman yangınlarına dikkat çekilerek, yangın riski taşıyan alanlarda dikkatli olunması, yetkililerin uyarılarına kulak verilmesi gerektiği hatırlatıldı. Yüce Rabbimizden, ülkemizi ve milletimizi her türlü afet ve felaketten koruması için dua edildi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.