20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Çöplerin yeri ormanlar değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çöplerin yeri ormanlar değil
Abone ol
KÜTAHYA VALİSİ ALİ ÇELİK, DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’NDE FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ VE GENÇLERLE BİRLİKTE BİR ARAYA GELDİ. GELECEĞE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMANIN EN ÖNEMLİ GÖREV OLDUĞUNU SÖYLEYEN VALİ ÇELİK, “BU DOĞA BİZİM VE BAŞKA GİDECEK YERİMİZ YOK. ŞAHİT OLDUĞUMUZ GÖRÜNTÜLER MEDENİYETİMİZE YAKIŞMIYOR” DEDİ.

Kütahya Valisi Ali Çelik, Dünya Temizlik Günü’nde farkındalık oluşturmak için Yeşilay gönüllüleri ve gençlerle birlikte bir araya geldi. Geleceğe temiz bir çevre bırakmanın en önemli görev olduğunu söyleyen Vali Çelik, “Bu doğa bizim ve başka gidecek yerimiz yok. Şahit olduğumuz görüntüler medeniyetimize yakışmıyor” dedi.


180 ülkede ve Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen sivil çöp toplama hareketi let’s do it!, Yeşilay Kütahya Şubesi öncülüğünde Kütahya Şehir Ormanı’nda yapıldı.


Farkındalık etkinliğine; Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Çatladan, Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Ünal Topçuoğlu ile yönetim kurulu üyeleri, Yeşilay Spor Kulübü sporcuları, Let’s Do It! Kütahya Temsilcisi İsa Burak Bulduk, STK Temsilcileri ile gönüllüler katıldı.


Vali Ali Çelik ilk olarak Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Yeşilay Kütahya’nın Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Kampı‘nda gönüllü gençler ve çocuklarla bir araya geldi.


Burada gençlerle bir süre sohbet eden Vali Çelik, çocuklarla oyunlar oynayıp şarkılar söyledi.


Emeği geçenlere teşekkür eden Vali Çelik, çocukların hem eğlendiği hem öğrendiği kampın, Yeşilay bilinci ve kültürünün toplumda yaygınlaşmasına da katkı sunacağını söyledi.


Vali Çelik daha sonra gönüllülerle birlikte, ormana atılan pet ve cam şişe, gıda ambalajları gibi çöpleri topladı.


Geleceğe bırakılacak en büyük hazinenin temiz bir çevre olduğuna dikkat çeken Vali Ali Çelik, “Bu doğa bizim ve başka gidecek yerimiz yok. Şahit olduğumuz görüntüler medeniyetimize yakışmıyor” şeklinde konuştu.


Ormanların ve piknik alanlarının çöp atma yeri olmadığının altını çizen Vali Çelik, “Doğamızı ve çevremizi olumsuz etkileyen bu davranışlardan hızlı bir şekilde vazgeçmemiz lazım. Bu kültürü, bilinci hem kendimize hem de çocuklarımıza aşılamalıyız. Bu doğa bizim ve başka gidecek yerimiz yok. Hep beraber sahip çıkmalı ve çevremizi temiz tutmalıyız. Çöplerin yeri ormanlar değil, ormanlar canlılarımızın yuvası” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar