160x600
25 Mayıs, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmak için önemli adım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmak için önemli adım
Abone ol
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, özellikle çocukları Teknoloji Bağımlılığında Uzak Tutmak Için Yürüttüğü Bilinçlendirme çalışmaları çerçevesinde çökekler Ilkokulu’nda Uzman Eğitmenler Ve Yeşilay Ekipleriyle öğrencilere ‘sağlıklı Teknoloji Kullanımını’ Anlattı.

SAKARYA (İHA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, özellikle çocukları teknoloji bağımlılığında uzak tutmak için yürüttüğü bilinçlendirme çalışmaları çerçevesinde Çökekler İlkokulu’nda uzman eğitmenler ve Yeşilay ekipleriyle öğrencilere ‘sağlıklı teknoloji kullanımını’ anlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, çocukları teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek için Çökekler İlkokulu’nda eğlenceli ve öğretici bir seminer düzenledi. Çökekler İlkokulu’nda düzenlenen seminerde, 100 öğrenciye teknoloji bağımlılığı hakkında farkındalık kazandırıldı. Yeşilay iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Uzman Psikolojik Danışman Merve Çalık, televizyon, tablet ve telefon gibi cihazların aşırı kullanımının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine değinerek öğrencilere sağlıklı teknoloji kullanımı konusunda eğlenceli ve öğretici bilgiler aktardı.

Çalık öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Eğer televizyon, bilgisayar veya telefon gibi teknoloji araçlarına karşı bir bağımlılık hissediyorsanız, bu cihazları kullanırken kendinize mutlaka bir süre sınırı koyun. Belirlediğiniz sürenin sonunda cihazı kapatıp dışarı çıkın, doğayla buluşun, arkadaşlarınızla oyun oynayın, ailenizle zaman geçirin. Gerçek yaşamda kurduğunuz ilişkiler, sizin duygusal gelişiminiz ve sağlıklı bir birey olmanız için çok değerlidir" ifadelerini kullandı.

Seminer öncesinde Büyükşehir yetkilileri, öğrencilere "Bu Şehir Hepimizin" projesi tanıtarak, temiz ve yaşanılabilir bir çevrenin önemi vurguladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, teknoloji bağımlılığıyla mücadele çerçevesinde düzenlediği etkinlikler ve seminerlerle hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İznikte 23 Nisanın Başkanı Muhammed olduÖnceki Haber

İznikte 23 Nisanın Başkanı Muhammed oldu

Başkan Mustafa Bozbeyden ‘Güçlü sivil toplum vurgusuSonraki Haber

Başkan Mustafa Bozbeyden ‘Güçlü sivil to...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar