CHP’li Kaya: “Türkiye, Çocuk Yoksulluğunda OECD’de İkinci Sırada”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, Türkiye’de çocuk yoksulluğunun derinleştiğini belirterek ücretsiz okul yemeği, kreş desteği ve fırsat eşitliği çağrısında bulundu.

CHP’li Kaya: “Türkiye, Çocuk Yoksulluğunda OECD’de İkinci Sırada”
Haberler'de Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda Türkiye’deki çocuk yoksulluğuna dikkat çekti.

Kaya, milyonlarca çocuğun güne aç başladığını ve okullarda bir öğün yemeğe dahi ulaşamadığını söyledi.

Türkiye’nin çocuk yoksulluğunda OECD ülkeleri arasında yüzde 22,4 oranıyla ikinci sırada bulunduğunu belirten Kaya, “Bir ülkede çocuklar yetişkinlerden daha yoksulsa orada sosyal devlet iflas etmiş demektir” ifadelerini kullandı.

Ailelerin çocuklarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını savunan Kaya, iktidarın “çocuğun üstün yararı” söylemini eleştirerek, “Çocuklar açken hangi üstün yarardan bahsediyorsunuz?” dedi.

CHP iktidarında çocuk yoksulluğunu sona erdirmeyi hedeflediklerini belirten Kaya, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesinin yasal güvence altına alınmış temel bir hak olacağını ifade etti.

Okullarda ücretsiz öğle yemeği uygulamasını hayata geçireceklerini söyleyen Kaya, özellikle yoksullukla mücadele eden kız çocukları için destek programları oluşturacaklarını kaydetti.

Kaya ayrıca, çocuk işçiliğinin önlenmesi, her çocuğun kreşe erişebilmesi ve eğitimden kopmaması için çalışmalar yapılacağını belirterek, “Gerçek fırsat eşitliğine sahip bir Türkiye’yi kurmaya kararlıyız” dedi.

CHP’li Kaya açıklamasında, çocukların yoksulluğun gölgesinde değil, “Cumhuriyetin güvencesinde onur ve refah içinde yaşayacağı” bir Türkiye hedeflediklerini dile getirdi.

Ümmü Tülücü

Ümmü Tülücü

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.