25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5744
EURO35.0234
ALTIN2425.3

Caniler Tarafından Gözleri Oyulan Kedi Tedavi Altına Alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Caniler Tarafından Gözleri Oyulan Kedi Tedavi Altına Alındı
Abone ol
Adana istikametinden Gaziantep yönüne seyahat eden bir hayvan sever tarafından yol kenarında gözlerinden yaralı halde bulunan sokak kedisi, Osmaniye’deki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tedavi merkezinde ameliyat edildi.

Adana istikametinden Gaziantep yönüne seyahat eden bir hayvan sever tarafından yol kenarında gözlerinden yaralı halde bulunan sokak kedisi, Osmaniye’deki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tedavi merkezinde ameliyat edildi.

Yaklaşık 2,5 saat süren operasyon sonunda, parçalanmış olan göz küreleri dip kısımlarından ‘elektrokoter’ marifetiyle kanamasız bir şekilde yerinden alınıp göz kapakları karşılıklı mühürlenen kedinin sağlık durumu iyiye gidiyor.

Seyahat eden bir vatandaş, Adana sınırları içerisinde yol kenarında ölmek üzere bulunduğu kediye duyarsız kalmayıp tedavisi için internetten arayış içerisine girdi.

İsmi öğrenilemeyen vatandaş, yanına aldığı kediyi, yolunun üzerinde bulunan Osmaniye’deki HAYTAP Tedavi Merkezine ulaştırdı.

Yaralı kedi, vakit geçirmeden ameliyata alınıp, tedavi edildi.

HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, sokakta klima tamircisini beklerken, elinde kutuyla bir hayvan severin gelip HAYTAP Merkezinin nerede olduğunu belirterek, “Konuşmamızda, benim veteriner hekim olduğumu öğrenince elindeki kutuyu açarak kediyi gösterdi, bir şeyler yapılabilinir mi diye getirdiğini anlattı.

Hemen işlemlere koyulduk. Aldığımız kedinin göz küreleri yerinden çıkmıştı.

Aşırı sıvı kaybı ve uyuz etkenine rastladığımız canımıza derhal damar yolu açtık ve bir süre sıvı takviyesi yaptık. 

Bu sürede kediyi getiren vatandaş gitmişti. Belki yolu uzundu belki de para isteriz sanmıştı. Bilemiyorum.

Benim için önemli olan geçmişi değil bundan sonra yaşama tutunmasını sağlamaktır.” Dedi.

Ali Laçinbala, yaklaşık 2,5 saat süren operasyon sonunda kedinin parçalanmış göz kürelerinin dip kısımlarından elektrokoter marifetiyle kanamasız bir şekilde yerinden alınıp, göz kapaklarının ise karşılıklı mühürlendiğini belirtti.

Laçinbala, “Kedimizin göz kürelerinde ciddi nekrozlar ve doku kayıpları vardı.

Temizlik işlemleri yaparken enfeksiyondan olmasını diledik ama küt cisim travmasına benziyordu.

Mübarek Ramazan ayında böyle bir olayın karşımıza çıkması bizleri derinden yaraladı ve Hayvan Hakkı yasasının revize edilmesi konusu tekrar aklımıza geldi.

Yasayla beraber aslında hayvanlar için olay yeri incelemenin de ne kadar gerekli olduğunu düşündük.

Kısıtlı imkanlarla Osmaniye’de kurulan HAYTAP Tedavi Merkezinde tedavisi devam eden kedimiz, gönül isterdi ki daha teşekküllü bir hastanede işlem görsün.

Fakat ne bekleyecek zamanı kalmıştı ne de bizim ilgisiz kalma ihtimalimiz vardı.

Sosyal medya üzerinden devamlı söylenen Adana gibi büyük bir şehirde tedavisi yapılamadı da Osmaniye'de neden yapıldı? Sorusuna cevabımız da; Yaralı bir can HAYTAP'ın Kapısına kadar geldikten sonra gereken yapılır ve yapılmıştır da olacaktır.” Dedi.

Ali Laçinbala, Yakışıklı” ismini verdiği kedinin, operasyondan 12 saat sonra tamamen kendine geldiğini, ancak hala seslerden çok korktuğunu, beslenebildiğini ve su içebildiğini, yürüyerek ortamı keşfedebildiğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Haber Yorumları

  • İnsan oğlu kadar acımasız bir mahluk var mı acaba lanet olsun insanlığım dan utandım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar