Çanakkalede orman yangını kontrol altına alındı

çanakkale Merkeze Bağlı Eceabat Ilçesine Bağlı Kilitbahir Köyü Yakınlarındaki Ağadere şehitliği Mevkiinde Nedeni Henüz Belli Olmayan Bir şekilde çıkan Orman Yangını, çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne Bağlı Ekiplerin Havadan Ve Karadan Müdahalesiyle Kontrol Altına Alındı.

Çanakkalede orman yangını kontrol altına alındı
Haberler'de Abone Ol

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm alan yanarak zarar gördü.

Orman yangını saat 16.15’te nedeni henüz belli olmayan bir şekilde Kilitbahir köyü yakınlarında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Ağadere Şehitliği mevkiinde çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Ormanlık alandaki alev ve yoğun dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 ilk müdahale aracı, 15 arazöz, 8 su ikmal aracı, 5 dozer, 5 helikopter, 2 uçak, 5 treyler, 4 belediye itfaiyesi ve toplamda 250 personel bölgeye sevk edildi.

Yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışması devam ederken, yangında 2 dönüm alan zarar gördü.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.