160x600
19 Mayıs, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çanakkalede organlarıyla 3 kişiye umut oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkalede organlarıyla 3 kişiye umut oldu
Abone ol
çanakkale’de Beyin ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 3 Kişiye Umut Oldu.
Wordpress Hosting

Çanakkale’de beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 3 kişiye umut oldu.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde, beyin kanaması teşhisiyle 1 Mayıs tarihinden bu yana tedavi altında olan 64 yaşındaki erkek hasta, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak beyin ölümü gerçekleşti.

Organ Nakli koordinatörleri Uz Dr Azem Ülkü ve Hemşire Gönül Pınarcıoğlu’nun görüşmeleri neticesinde aile organ bağışı yapma kararı aldı. Yapılan koordinasyonla hastanın karaciğeri ve iki böbreği organ nakli bekleyen hastalara umut olacak.

Organ Nakli Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, "Merhum hastamızın ailesine, gösterdikleri bu örnek davranış için teşekkür ediyoruz. Bağışlanan organlar sayesinde üç hastamız yeniden yaşama tutunacak" dedi.

Başhekim Op. Dr. Hasan Keser ise yaptığı açıklamada, "Organ bağışı, yaşamı sona ermiş bir insanın başka hayatlara can vermesi demektir. Merhum hastamızın ailesi, aldıkları bu anlamlı kararla üç hastaya umut olmuştur. Kendilerine minnettarız. Organ bağışının yaygınlaşması için toplum olarak daha duyarlı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazillide bir araçta yapılan aramalarda 4 tarihi eser ele geçirildiÖnceki Haber

Nazillide bir araçta yapılan aramalarda...

Osmaniye 10 Mayıs 2025 Nöbetçi Eczaneler ListesiSonraki Haber

Osmaniye 10 Mayıs 2025 Nöbetçi Eczaneler...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar