Bozcaadada Paskalya ayini düzenlendi

Hristiyanların En önemli Dini Bayramlarından Olan Ve Hazreti Isa'nın Yeniden Dirildiğine Inanılan Günün Kutlandığı Paskalya Bayramı Dolayısıyla çanakkale’nin Bozcaada Ilçesindeki Aya Yorgi şapelinde Ayin Düzenlendi.

Bozcaadada Paskalya ayini düzenlendi
Haberler'de Abone Ol

Hristiyanların en önemli dini bayramlarından olan ve Hazreti İsa’nın yeniden dirildiğine inanılan günün kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla Çanakkale’nin Bozcaada ilçesindeki Aya Yorgi Şapelinde ayin düzenlendi.

Bozcaada ilçesinde Meryem Ana Kilisesinin tadilatta olması nedeniyle Hristiyanların en önemli dini bayramlarından olan ve Hazreti İsa’nın yeniden dirildiğine inanılan günün kutlandığı Paskalya Bayramı için Aya Yorgi Şapelinde ayin düzenlendi. Ayini, Papaz Akakios yönetti. Ayine Bozcaadalı Rum yurttaşların yanı sıra Yunanistan’daki Aynoroz Yarımadası’ndan gelen ziyaretçiler de katıldı.

Ayin sırasında katılımcılar mum yakarak dilekte bulundu, Rumca ilahiler ve dualar okundu. Papaz Akakios, ayinin ardından cemaate Paskalya yumurtası ile çeşitli yiyeceklerin bulunduğu hediye paketleri dağıttı.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.