BOTAŞ, Ocak Ayı Doğal Gaz Tarifelerini Sabit Tuttu

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), yeni yılın ilk ayında doğal gaz satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu.

BOTAŞ, Ocak Ayı Doğal Gaz Tarifelerini Sabit Tuttu
Haberler'de Abone Ol

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), yeni yılın ilk ayında doğal gaz satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu.

Mesken aboneleri, sanayi aboneleri ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gaz fiyatları sabit kaldı.

Buna göre, mesken aboneleri Ocak ayında bin metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira ödeyecek.

Aynı tarife, sanayi aboneleri için de geçerli olacak ve BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanarak bu ay boyunca sabit kalacak.

Ekmek üreticileri için belirlenen doğal gaz tarifesi de değişmedi; bu aboneler bin metreküp gaz için 8 bin 549 lira ödeyecek.

Elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gazın tarifesi ise bin metreküp için 12 bin lira olarak belirlendi.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, Avrupa'daki gaz fiyatlarının değerlendirildiği "Household Energy Price Index (HEPI)" raporuna atıfta bulunularak, Türkiye'de konutlara uygulanan doğal gaz fiyatlarının, Ukrayna'nın ardından en düşük seviyede olduğu vurgulandı.

Bu durumun, Türkiye'deki tüketicilere ekonomik bir avantaj sağladığı belirtildi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.