Borsa İstanbul Haftaya Pozitif Başladı: BIST 100 Endeksi Yükselişini Sürdürüyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftaya %0,26 artışla başladı. Döviz ve altın piyasalarında dolar/TL 36,68, euro/TL 39,90 seviyelerinde işlem görüyor. Günün en çok yükselen ve düşen hisseleriyle piyasa detayları haberimizde.

Borsa İstanbul Haftaya Pozitif Başladı: BIST 100 Endeksi Yükselişini Sürdürüyor
Haberler'de Abone Ol

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya %0,26 artışla 10.869 puandan başladı.

Pozitif açılışın ardından ilk işlemlerde endeks, yukarı yönlü seyrini korudu.

BIST 100 endeksi, geçen hafta boyunca da yükseliş eğilimini sürdürerek %3,17 değer kazandı.

Haftalık bazda inşaat, faktoring ve taş toprak endeksleri öne çıkarken, son bir aylık süreçte faktoringin yanı sıra bankacılık ve teknoloji sektörleri en çok değer kazanan sektörler arasında yer aldı.

Hafta açılışında teknoloji, inşaat ve holding sektörleri yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği sektörler oldu.

Öte yandan spor, faktoring ve ticaret endeksleri haftaya negatif başladı.

BIST 100’de haftanın ilk işlem gününe en yüksek artışla başlayan hisseler:

ALARK

KCAER

PASEU

TSPOR

SDTTR

Açılışta en çok değer kaybeden hisseler ise şu şekilde sıralandı:

FENER

KOZAA

LIDER

KOZAL

ULKER

Günün en çok değer kazanan hisseleri MARKA, DERHL ve QNBTR olurken, FENER, YGYO ve PATEK hisseleri açılışta en fazla düşenler arasında yer aldı.

Yurt içi döviz piyasasında, dolar/TL %0,5 yükselişle 36,68 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL %0,5 artışla 39,90’a çıkarken, gram altın da benzer şekilde değer kazanarak 3.525 TL’den haftaya başladı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.