Başkan Erginden yedi bin kişiye aşure ikramı

AYVALIK BELEDİYESİ, “AŞURE GÜNÜ” NEDENİYLE CUMHURİYET MEYDANI’NDA BEŞ BİN KİŞİYE ALTI KAZAN, EVİNDEN ÇIKAMAYAN YAKLAŞIK İKİ BİN KİŞİYE DE İKİ KAZAN OLMAK ÜZERE TOPLAM SEKİZ KAZAN AŞURE DAĞITTI.

Başkan Erginden yedi bin kişiye aşure ikramı
Haberler'de Abone Ol

Ayvalık Belediyesi, “Aşure Günü” nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda beş bin kişiye altı kazan, evinden çıkamayan yaklaşık iki bin kişiye de iki kazan olmak üzere toplam sekiz kazan aşure dağıttı.


Muharrem Ayı’nın geleneksel töreni olan Aşure Günü’nde meydana kurulan dev kazanlarda vatandaşlara aşure ikram eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yüz yıllardır devam eden “Aşure Günü” geleneğini yaşattıklarını söyledi.


Başkan Ergin, Muharrem Ayı’nın ve Aşure Günü’nün önemini hatırlatarak kutsal kitaplarda bugünün çok büyük yeri olduğunu ifade etti. Ergin, “Aşure Günü tüm halkımıza bolluk ve bereket getirsin” dedi.


Sırasını bekleyerek geleneksel lezzetin tadına bakan vatandaşlar Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e teşekkür etti.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.