19 Eylül 2026, Cumartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Başkan Aras COP31 öncesi 'Türkiye Diyalogları Zirvesi'ne katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Aras COP31 öncesi 'Türkiye Diyalogları Zirvesi'ne katıldı
Abone ol
Kıyı Belediyeler Birliği Ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Uluslararası çevre Iletişim Derneği (uçid) Tarafından Ankara’da Düzenlenen ‘before Cop31 Türkiye Diyalogları Zirvesi’ne Konuşmacı Olarak Katıldı.

Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Uluslararası Çevre İletişim Derneği (UÇİD) tarafından Ankara’da düzenlenen ‘Before COP31 Türkiye Diyalogları Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı. Aras, COP31’e giden süreçte yerel yönetimlerin rolü ve Muğla’nın iklim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek COP31 öncesinde düzenlenen zirve; kamu kurumları, yerel yönetimler, uzmanlar ve farklı sektörlerin temsilcilerini Ankara’da bir araya getirdi. Zirvede konuşan Başkan Ahmet Aras, iklim kriziyle mücadelede kentlerin üstlendiği sorumluluğa dikkat çekerek Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu alandaki çalışmalarını ve COP31 hazırlıklarını anlattı.

Aras: "Yerel yönetimler güçlü ve ortak bir ses oluşturmalı"

Başkan Aras, COP31’in Türkiye’de düzenlenmesinin yerel yönetimlerin küresel iklim gündeminde güçlü ve ortak bir ses oluşturması açısından önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Aras; iklim uyumu, adil dönüşüm ve iklim finansmanı başta olmak üzere yerel yönetimlerin ortak önceliklerinin COP31 gündemine taşınmasının önemine dikkat çekti.

Muğla’da iklim değişikliğiyle mücadeleyi farklı alanlarda yürüttüklerini belirten Aras; yenilenebilir enerji, su verimliliği, atık yönetimi, deniz ve kıyıların korunması ile iklim dirençli kent politikaları üzerine gerçekleştirilen çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Muğla COP31 öncesi iklim buluşmalarına ev sahipliği yapacak

Başkan Aras, Muğla’nın COP31’e giden süreçte farklı kentleri ve paydaşları bir araya getireceğini de aktardı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, ICLEI Avrupa iş birliğiyle 28-29 Eylül’de Akdeniz İklim Zirvesi’ni düzenleyecek. Üç kıtadan Akdeniz’e kıyısı bulunan kentlerin katılımının planlandığı zirvenin sonunda ‘İklime Dirençli ve Adil Akdeniz Kentleri için Muğla Deklarasyonu’ yayımlanacak.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca 29-30 Eylül’de Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi, UCLG-MEWA ve Sıfır Atık Vakfı ile ‘COP31’e Doğru: Yerel İklim Eylem Politikası Diyaloğu’ toplantısına ev sahipliği yapacak. Toplantıyla belediyelerin iklim alanındaki önceliklerinin, çözüm önerilerinin ve yatırım ihtiyaçlarının COP31’e taşınması amaçlanıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burdur'da ev yangını: Dumanlar mahalleliyi tedirgin etti Önceki Haber

Burdur'da ev yangını: Dumanlar mahalleli...

Gramı 900, kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten sadece 1 kilo çıkıyor Sonraki Haber

Gramı 900, kilosu 900 bin TL: 150 bin çi...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar