Astronomi profesörü Derman, Antalya Bilim Merkezinde öğrencilerle buluştu

Antalya (iha) - Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi, Dünya Uzay Haftası Nedeniyle Türkiye’nin önde Gelen Astronomi Profesörlerinden Ethem Derman’ı öğrencilerle Buluşturdu.

Astronomi profesörü Derman, Antalya Bilim Merkezinde öğrencilerle buluştu
Haberler'de Abone Ol

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi, Dünya Uzay Haftası nedeniyle Türkiye’nin önde gelen astronomi profesörlerinden Ethem Derman’ı öğrencilerle buluşturdu.

Dünya Uzay Haftası nedeniyle meraklı öğrencileri Gökbilimci Prof. Dr. Ethem Derman ile buluşturan Antalya Bilim Merkezi, uzay farkındalığını arttırmayı hedefledi. Merkezin konferans salonunda söyleşi yapan Prof. Derman, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinden oluşan uzay meraklılarına dünyayı ve güneş sistemini anlattı. Anlatımını görsellerle süsleyen Derman, sunumunun ardından soru-cevap bölümünde detaylı bilgiler verdi. Gezegen sayılmayan Plüton ile ilgili meraklanan çocuklar, sıkça uzay hakkında soru yöneltti.

“Gökyüzü sınır değil”

Söyleşinin ardından merkezin müze bölümünde Yeryüzü ile Uzay sergi alanlarını rehberler eşliğinde gezen çocuklar, burada da bilgilerini tazeleyip yeni bakış açıları kazandı. Bahçeye kurulan teleskoptan güneşi gözlemleyen öğrenciler, farklı bir gün yaşadı. Konuk Derman’a teşekkür eden merkez müdürü Selim Tıraş, “Gökyüzü bizim için bir sınır değil, keşfedilmesi gereken uzun bir yol sloganıyla bu etkinliği yaptık. Aklını ve kalbini gökyüzünden ayırmayan herkesin uzay haftası kutlu olsun” diye konuştu.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.