160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Asırlardır oynanıyor: Kadın ver erkek sporcuların at üzerindeki gösterisi dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asırlardır oynanıyor: Kadın ver erkek sporcuların at üzerindeki gösterisi dikkat çekti
Abone ol
Gizem Kara

Kırıkkale’de renkli görüntülerin yaşandığı KALEFEST etkinliklerinde yöresel kıyafetleriyle at üzerinde kılıç kullanıp attıkları oklarla hedefleri vuran kadın ve erkek sporcular, vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı.

Kırıkkale Valiliği himayelerinde kurumlar arası koordinasyonla kamu harcaması yapılmadan düzenlenen KALEFEST etkinlileri devam ediyor. Tanıtım etkinliklerinin 4’üncü gününde Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı’nın çeşitli marşlar seslendirmesinin ardından at üzerinde cirit atma gösterisi yapıldı.

Orta Asya ve Anadolu’da asırlardır oynanan ve rakibin affedildiği tek spor olan "at sırtında savaş oyunu" olarak adlandırılan cirit atma gösterisi, vatandaşların beğenisini topladı. Üzerlerinde yöresel kıyafetle at üzerinde oklarla hedefleri vuran kadın sporcular da vatandaşların ilgisini çekti. Etkinlikte, tarihte yaşanan Köroğlu ile Kiziroğlu Mustafa’nın kılıçla dövüşü canlandırıldı. Vali Mehmet Makas, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve İl Spor Müdürü Hamza Güneş, vatandaşlarla birlikte etkinliklerdeki gösterileri izledi.

Yaklaşık 10 yıldır atlı okçuluk gösterisi yapan İngilizce öğretmeni Sevilay Çakır, eski tarihi kıyafetlerin ilgi gördüğünü belirtti.

Atlı okçu sporcusu Gizem Kara, güzel bir gün olduğunu belirterek, çocukların ve gençlerin ata sporunu tanımasının çok önemli olduğunu söyledi.

Çocuğuyla birlikte gösteriyi izleme için geldiğini ifade eden Mehmet Karaduman, gösterinin harika olduğunu ve eğlendiklerini kaydetti. İki tarafı da eğitimli gördüğünü anlatan Ahmet Meydaneli, müsabakayı tertip edenlere teşekkürlerini iletti.

Cengiz Erkoç ise, "Kırıkkale’mize böyle kültürel organizasyonları tertip ettiği için Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayalıklara düşen İngiliz paraşütçüyü UMKE ve JAK ekipleri kurtardıÖnceki Haber

Kayalıklara düşen İngiliz paraşütçüyü UM...

Balıkesirde trafik kazası: 3 yaralıSonraki Haber

Balıkesirde trafik kazası: 3 yaralı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar