Artvin Valisi Ergün: Yangın kısmen kontrol altına alındı

Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Hopa’daki Orman Yangını Bölgesinde Inceleme Yaparak Yangının Ekiplerin Müdahalesiyle Söndürüldüğünü Açıkladı.

Artvin Valisi Ergün: Yangın kısmen kontrol altına alındı
Haberler'de Abone Ol

Artvin Valisi Turan Ergün, Hopa’daki orman yangınının ekiplerin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındığını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Artvin Valisi Turan Ergün, orman yangını çıkan Hopa ilçesine bağlı Yoldere ve Başoba köyleri arasındaki bölgede söndürme çalışmalarını yerinde koordine etti.

Sabaha karşı başlayan ve örtü yangını şeklinde ilerleyerek ormanlık alana sirayet eden yangının bulunduğu bölgede kiplerden son durum hakkında bilgi alan Vali Ergün, yangının kısmen kontrol altına alındığını ancak arazi yapısı ve rüzgâr nedeniyle çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Ergün, bölgede herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığını ifade ederek, söndürme çalışmalarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz ile AFAD, çevre belediyelerin itfaiye ekipleri ve İl Özel İdaresi birimlerince bölgeye 4 ilk müdahale aracı, 12 arazöz, 3 su ikmal aracı, çeşitli iş makineleri ve yaklaşık 135 personel sevk edilmiştir. Yangına müdahale, tüm ekipler tarafından aralıksız şekilde sürdürülmektedir."

Vali Ergün, bölgede güvenlik tedbirlerinin artırıldığını ve soğutma çalışmalarının yangın tamamen kontrol altına alındıktan sonra yoğunlaştırılacağını belirtti.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.