Artuklu ve Cumhuriyet Meydanı lavanta ile renklendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanlığı, Kent Estetiğini Artırmak Ve Yeşil Alanları Zenginleştirmek Amacıyla Artuklu Tarihi 1. Cadde Ve Cumhuriyet Meydanı'nda Lavanta Dikimi Gerçekleştirdi.

Artuklu ve Cumhuriyet Meydanı lavanta ile renklendi
Haberler'de Abone Ol

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent estetiğini artırmak ve yeşil alanları zenginleştirmek amacıyla Artuklu Tarihi 1. Cadde ve Cumhuriyet Meydanı’nda lavanta dikimi gerçekleştirdi.

Estetik görüntüsünün yanı sıra hoş kokusu ve çevreye sağladığı ekolojik katkılarla bilinen lavantalar, meydanda hem görsel bir şölen sunacak hem de vatandaşlara ferahlatıcı bir atmosfer sağlayacak. Lavanta dikimi, hem şehir merkezine doğal bir güzellik katmak hem de sıcak yaz günlerinde serinlik hissi oluşturmak amacıyla planlandı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, lavanta gibi çevre dostu bitkilerin yaygınlaştırılmasıyla birlikte daha sürdürülebilir ve sağlıklı bir kent dokusu oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Vatandaşlar, yapılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını ifade ederken, benzer peyzaj çalışmalarının şehrin farklı noktalarında da uygulanmasını talep etti.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.