Artabel Gölleri Tabiat Parkında bulunan 20den fazla göl buz tuttu

Gümüşhane’nin Torul Ilçesindeki Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nda Kar Yağışıyla Birlikte 20’den Fazla Göl Buz Tuttu.

Artabel Gölleri Tabiat Parkında bulunan 20den fazla göl buz tuttu
Haberler'de Abone Ol

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nda kar yağışıyla birlikte 20’den fazla göl buz tuttu.

Türkiye’nin en etkileyici dağ manzaralarından birine sahip olan ve büyüleyici doğal güzelliğiyle bilinen Artabel Gölleri Tabiat Parkı, yaz aylarında kristal berraklığındaki 22 gölüyle ziyaretçilerini ağırlarken, kar yağışının ardından beyaza bürünerek eşsiz bir kış manzarası sundu.

‘Işıkla suyun buluştuğu zirve’ ve ‘Yüksek zirvelerin cenneti’ olarak adlandırılan tabiat parkı, kentin en yüksek noktası olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdal Musa Zirvesi başta olmak üzere birçok zirvenin yer aldığı vadilerden oluşan geniş bir coğrafyada bulunuyor.

Bölgede kar yağışının başlamasıyla birlikte yolu kapanan tabiat parkına ulaşan 3 adrenalin tutkunu gezgin, karla kaplanan zirveleri ve donan gölleri görüntüleyerek doğanın kış güzelliğini kayıt altına aldı.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.