12 Ekim 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Alaplı Kaymakamı Köksal: Olayın Türk-Kürt kavgasıyla alakası yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alaplı Kaymakamı Köksal: Olayın Türk-Kürt kavgasıyla alakası yok
Abone ol
Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal Açıklamalarda Bulundu.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Bektaşlı köyünde, fındık hasadı için bölgeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocukları ile köydeki bazı çocuklar arasında başlayan ve daha sonra ailelerin de dahil olduğu olayla ilgili Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal açıklamalarda bulundu.

Olayın Mollabey köyü yakınlarındaki Bektaşlı köyünde meydana geldiğini belirten Kaymakam Köksal, fındık toplamak için ilçeye gelen ailelerin çocuklarının su almak amacıyla çeşmeye gittikleri sırada köydeki bazı çocuklarla aralarında tartışma çıktığını, tartışmanın daha sonra kavgaya dönüştüğünü söyledi.

"Türk-Kürt kavgasıyla alakası yok"

Olayın çocuklar arasında başladığını, ardından büyüklerin de olaya dahil olduğunu ifade eden Köksal, yaşananların etnik kimlik üzerinden değerlendirilmesinin doğru olmadığını vurguladı.

Kaymakam Köksal, "Olayın Türk-Kürt kavgasıyla bir alakası yok. Köy halkının diğer fertleri de yaşananlardan rahatsız. İlçede sükunet hakim" dedi.

Alaplı’da geçmiş yıllarda da farklı illerden çok sayıda mevsimlik tarım işçisinin fındık hasadı için bölgeye geldiğini hatırlatan Köksal, bugüne kadar yerel halk ile işçiler arasında etnik kimlik üzerinden bir çatışma yaşanmadığını da ifade etti. Olayla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silahlı kavganın şüphelisi tutuklandı Önceki Haber

Silahlı kavganın şüphelisi tutuklandı

Belediye ekipleri okullar bölgesini yeni eğitim yılına hazırlıyor Sonraki Haber

Belediye ekipleri okullar bölgesini yeni...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar