Antalya'nın Alanya ilçesinde, 13 yaşındaki bir kız çocuğunun haşema ile site havuzuna girişinin engellendiği iddiası yargıya taşındı.
Olayla ilgili gözaltına alınan Rus uyruklu site yöneticisi, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, Mahmutlar Mahallesi 109 Sokak'ta bulunan bir sitede meydana geldi. İddiaya göre 13 yaşındaki H.K., tesettür mayosu (haşema) ile site havuzuna girmek istediği sırada site yöneticisi Ludmina İ. (64) tarafından durduruldu.
İddiaya göre yönetici, haşema ile havuza girilemeyeceğini belirterek küçük kızın havuzu kullanmasına izin vermedi.
Yaşadığı olayı ailesine anlatan H.K.'nin yakınları, durumu jandarmaya bildirerek şikâyetçi oldu. İhbar üzerine ifadeye çağrılan site yöneticisi, ilk işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Ancak Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla yeniden gözaltına alınan şüpheli, Alanya Adliyesi'ne sevk edildi.
Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Ludmina İ. hakkında tutuklama kararı verildi. Şüpheli, Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Olayın ardından açıklama yapan baba Fatih Kılıçkaya, kızının kendisine aktardıklarına göre site yöneticisinin doğrudan çocuğa hitap ettiğini söyledi.
Kılıçkaya, yöneticinin kızına, "Bu şekilde havuza giremezsin" dediğini, kızının nedenini sorması üzerine ise "Senin bu kıyafetlerin havuzu kirletiyor.
Biz bu havuza çok para veriyoruz. Yönetim kurulu olarak karar aldık, havuza giremezsin" ifadelerini kullandığını öne sürdü.
Babasına göre H.K. ise giydiği haşemanın mayo ve bikinilerle aynı kumaştan üretildiğini, yalnızca modelinin farklı olduğunu söyleyerek durumu açıklamaya çalıştı.
Ancak iddiaya göre site yöneticisi bu açıklamayı kabul etmedi.
Fatih Kılıçkaya, site yöneticisinin başka sitelerin yönetimini de yaptığını söylediğini ve kızına, "Bugünlük gelmişsin girebilirsin ama bundan sonra gelme" dediğini iddia ederek, bu sözlerin çocuğunu rencide ettiğini ifade etti.
Olayın yalnızca kızının üzülmesiyle sınırlı olmadığını belirten Kılıçkaya, yaşananların dini hassasiyetler açısından da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Şikâyet sürecini başlattıklarını belirten Kılıçkaya, sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından yetkililerin kısa sürede harekete geçtiğini ifade ederek, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi.
Baba Kılıçkaya, aynı sitede daha önce haşema ile havuza giren ailelerin bulunduğunu belirterek, geçen yıl kızının da aynı şekilde havuzu kullandığını ve herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi. Yönetimin bu yıl değiştiğini ifade eden Kılıçkaya, yaşanan olayın yeni yönetimin uygulamasından kaynaklandığını düşündüğünü kaydetti.
Köşe Yazarı