29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3898
EURO35.0768
ALTIN2326.0

Akşener: “Referandum Sunulmasaydı 15 Temmuz Olmazdı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akşener: “Referandum Sunulmasaydı 15 Temmuz Olmazdı”
Abone ol
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener referandumda yalan söylenmeseydi 15 Temmuz kalkışmasının olmayacağını kaydetti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener referandumda yalan söylenmeseydi 15 Temmuz kalkışmasının olmayacağını kaydetti.

Bu ferasetli milletin, devletini köprüden, sokaktan topladığını aktaran Akşener: “240'ın üzerinde şehidimiz, binlerce gazimiz olmazdı.

Bunların sorumluları 2010 referandumu ile bu milleti aldatanlardır, bütün kurumlarımızı o günün şartlarında FETÖ'ye, bugünün şartlarında da metoya teslim edenlerdir." Dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meyra Palace Otel'de düzenlenen partisinin Ankara 3. Olağan İl Kongresine katıldı.

Partisinin kuruluşunda karşılaştıkları sıkıntıları anlatan Akşener, "Bu salonu şereflendiren her bir arkadaşımın en büyük özelliği makulün ve demokrasinin yanında durmalıdır.

Hangi görüşten olursa olsun, hangi siyasi gelenekten geliyor olursa olsunlar, bu salonu şereflendiren herkes 2010'daki o referanduma karşı çıkanlardır.

Bu salonu şereflendiren herkes 2010'daki referandumun, 2016'da 15 Temmuz'da bir kalkışmaya neden olduğunu bilenlerdir." dedi.

ALDIĞINIZ HER SÖZÜ AĞZINIZA TIKMAK BENİM İÇİN ŞEREF SÖZÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsveç’in NATO üyeliği başvurusu üzerinden eleştirilerde bulunarak şöyle devam etti:

 “NATO Genel Sekreteri, İsveç Dışişleri Bakanı şöyle bir açıklama yapmışlar; Temmuz ayına kadar İsveç, NATO'ya girme talebini geri çekmiş. Bu benim kafamda neyi getirdi biliyor musunuz? Hollanda.

Portakallar kesilmişti. 2017 referandumunda böyle bir durum olmuştu. Buradan İsveç Başbakanı'ndan kralına, oradan Dışişleri Bakanı'ndan NATO Genel Sekreteri'ne kadar kim varsa sesleniyorum; İYİ Parti'nin olduğu yerde üç kağıt olmaz kardeşim.



Sayın Erdoğan'a kapı arkasından her şeyi yaptırabilirsiniz ama İYİ Parti'ye ve Meral Akşener'e yaptıramazsınız. Onun için müracaatınızı çekmeyin.

Arka kapılardan seçimlere çaktırmadan müdahale edip, el sıkışıp her şeyi almaya alışıksınız değil mi? Ama bu seçimi biz alacağız. Ondan aldığınız her sözü ağzınıza tıkmak, şeref sözüdür benim için."

“TEK ADAMA YALAKALIK HER ŞEYİN ÜSTÜNDE”

2017 referandumunda da burayı şereflendiren herkesin sivil ya da silahlı kurumların, hukukun, yargının ve TBMM'nin şahsiyetinin yerlere düşürüleceğini gördüklerini ve buna karşı çıktıklarını aktaran Akşener şunları söyledi:

“2017 referandumundan sonra ortaya çıkan gerçeklik, bu ülkenin tek adam rejimi, bu ülkenin partili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen bir ucube sistemle yönetilmesi oldu.

O da yetmedi, bugün üçüncü defa seçilmesinin imkansız olduğu bir sistemde Sayın Erdoğan ve arkadaşları yine ve yeniden hukuku, yargıyı, adaleti havagazı haline getirerek başka bir düzeneğin içindeler.



Bütün bunlar nedir biliyor musunuz? Dış politikada tek adam rejimi, ekonomide tek adam rejimi, yargıda tek adam rejimi, hukukta tek adam rejimi, kayırmada tek adam rejimi.

Liyakatin ortadan kalktığı, yağcılığın-yalakalığın öne geçip tercih edildiği; liyakatin, iyi bilmenin ve bu ülkeye bağlılığın önemli olmadığı, buna karşılık tırnak içinde o tek adama bağlı olmanın her şeyin üstünde olduğu, ona yalakalık yapmanın her şeyin üstünde olduğu bir ülkeyle, yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız."

“İYİ PARTİ KALICI OLACAKTIR”

İYİ Parti'nin kuruluşunda yer alan her bir ismin bütünlük içinde yan yana geldiğini belirten Akşener, "Bana 'Şurada düş önümüze, yürü' dendi. İYİ Parti her birimizin eşit olduğu bir organizasyondur.

Birimizin, birinin önünde olmadığı bir ailedir İYİ Parti. Önce salon bulamadık sonra binayı kuracak yer bulamadık. Genel Merkezi kuracak kiralık bina bulamadık. Herkes tehdit yedi.

Böyle bir süreçten sonra İYİ Parti yan yana gelişin, sırtını birbirine dönebilmenin ve birbirine sonsuz güvenen insanların, bu ülke ve millet için her türlü fedakarlığa hazır olan insanların kurduğu partidir.

Onun İYİ Parti yaşayacaktır. Onun için İYİ Parti kalıcı olacaktır. Onun için İYİ Parti kurumsal bir sistem olacaktır" şeklinde konuştu.

"İYİ PARTİ KAZAN KAZAN OYNAYAN BİR PARTİDİR""

İYİ Parti'nin seçime girebilmesi için atılan adımları hatırlatan Akşener, "24 Haziran'da seçime gidildi. Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Seçime girebilmemiz için 15 milletvekili bize yardıma geldi.

15 milletvekili arkadaşımızın hakaret görmemesi için seçim kararı alınır alınmaz partilere dönmelerini sağladık. Hepimiz hayatımız boyunca bu arkadaşlarımıza teşekkür etmeye devam edeceğiz.

Benim bu talepte bulunmam Sayın Kılıçdaroğlu'nun olumlu cevap vermesinin sonuçları ne oldu? Sonuçlarından biri karşımda oturuyor (Mansur Yavaş) Seçime beraber girdik ve sonuç itibariyle, yan yana gelemez denilen her bir iddia çürüdü.

Biz seçime 4 siyasi parti olarak girdik. 24 Haziran seçimden, hem Saadet Partisi'nin hem CHP'nin oylarıyla 4 milletvekili kazandık. CHP de bu sinerjiden 24 milletvekili kazandı.

Yani İYİ Parti kazan kazan oynayan insanların oluşturduğu bir partidir. Bu birliktelik Cumhur İttifakı'nın yani tek adam rejimi bileşenlerinin Meclis'te gücünü kırdı." dedi.

"BU SİZİN İÇİN GOLSE EĞER BATSIN BU DÜNYA"

Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gollük pas" şeklindeki çıkışına tepki gösteren Akşener, "Sayın Erdoğan adına gerçekten çok utanıyorum.

2 kızını Türkiye'de okutamadığı için Amerika'da okutmuş bir babadan bahsediyorum. Başlarını açmak mecburiyetinde kalmasınlar diye Amerika'da okutmuş bir babadan bahsediyorum.

Ben de başörtüsü nedeniyle çok büyük acılar çekmiş iki kızın halası olarak, onun adına çok utandım, çok utanıyorum. Kadınların ister dini inancı nedeniyle ister başka bir nedenle...

Sorgulayamazsınız kardeşim sorgulayamazsınız. 'Niye kafanı açıyorsun, niye kafanı kapatıyorsun?' Sana ne! Buna böyle bakmanız lazımken, Sayın Kılıçdaroğlu'nun attığı adımı eğer pas olarak değerlendirip, bunu gole çevireceğim diyorsanız; yazıktır size, ayıptır size.

Siz bu ülkenin Cumhurbaşkanısınız. Bütün bunlara baktığınız zaman bu sizin için gol alamaz kardeşim. Bu sizin için golse eğer batsın bu dünya. Bu gol-pas sözlerinden gerçekten midem kalkıyor." değerlendirmesini yaptı.

"BU UCUBE SİSTEMİN BEHEMEHAL DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR"

Başörtüsüne yönelik kendi önergelerinin Cumhur İttifakı tarafından reddedildiğini hatırlatan Akşener, "Bu benim için ne biliyor musunuz? O kadar çok iftiraya uğramış bir insanım ki, o kadar zorbalığa uğramış bir insanım ki; ben hepimiz için dua ettiğim zaman 'Allah’ım zalimin zulmünden, iftiracının iftiralarından bizleri koru' derim.



Bundan bile kendimi kötü hissettim. Meclis'te bulunan tüm partilerin evet oyu verebileceği, kadının da lehine olacak, 3 kelimenin değiştiği, yanlışın düzeltildiği önerge AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Bugün sizin karşınızda bütün açıklığıyla şunu söylemek isterim; amaç üzüm yemek değil, bağcı dövmekmiş. Türkiye'nin rayından iyice çıktığını, çıkarıldığını ve tek adam rejiminde her şeyin iki dudak arasına sıkıştırıldığı, saraya hapsolmuş, 5-10-15 maaş alan kifayetsiz danışmanların elinde oyuncak olmuş, kurumların yok edildiği bu ucube sistemin, yargının ortadan kalktığı, hukukun ortadan kalktığı, ekonominin allak bullak olduğu, tencerenin kaynamadığı bu sistemin behemehal 14 Mayıs'ta değiştirilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Akşener şöyle devam etti:

"Huzurunuzda söz veriyorum. Eğer beş çalışacaksam bin çalışacağım. Siz de bin çalışacaksınız. Milletimiz için çalışacaksınız. (Başbakan Meral sloganları üzerine) Olacağım inşallah.

Başbakan olacağım ben. Siz yapacaksınız ama öncelikle milletimizi kurtaracağız. Öncelikle devletimizi kurtaracağız. Öncelikle memleketimizi kurtaracağız. Bakın başörtüsü meselesi. İçim yanıyor arkadaşlar. Nasıl bir şeydir bu. Kadın, başörtüsü umurlarında değil.

Tevekkeli değil kadınlara sürtük dedi. Adamın şuur altında hepimiz sürtüğüz. Misliyle iade ediyorum. Şimdi ikinci bir şey var; bakın bu seçimi alacağız, almak zorundayız. İYİ Partililere sesleniyorum; öyle çalışacağız ki, hem başı açık hem başı örtülü kadınlarımız için alacağız.

"ALDIĞINIZ HER SÖZÜ AĞZINIZA TIKMAK ŞEREF SÖZÜDÜR"

İsveç'te Kuran-ı Kerim'in yakılmasına değinen Akşener, "Urfa'da bunu yapanın şerefsiz, yapılan için ahlaksızlık olduğunu söyledim. Bununla da bırakmadık. İsveç'teki gönüllülerimiz eliyle, kutsal kitabımızı yakan bu şerefsizi İsveç hukukuna göre mahkemeye verdik. Bu iş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gidecek. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bu siyaset üstü bir mevzuu. Türkiye'de yaşayan herkes bu eylemin karşında.

Biz İYİ Parti olarak bir hareket yaptık. Ne beklersiniz? Dışişleri Bakanlığı'nın, AK Parti'nin bütün gücüyle, bu konuda yardımcı olmasını beklerisiniz ama henüz tık yok. Buraya gelirken bir şey okudum. NATO Genel Sekreteri, İsveç Dışişleri Bakanı söyle bir açıklama yapmışlar; Temmuz ayına kadar İsveç, NATO'ya girme talebini geri çekmiş. Bu benim kafamda neyi getirdi biliyor musunuz? Hollanda.

Portakallar kesilmişti. 2017 referandumunda böyle bir durum olmuştu. Buradan İsveç Başbakanı'ndan kralına, oradan Dışişleri Bakanı'ndan NATO Genel Sekreteri'ne kadar kim varsa sesleniyorum; İYİ Parti'nin olduğu yerde üç kağıt olmaz kardeşim.

O gün biz bu seçimi aldığımızda, Sayın Erdoğan'a kapı arkasından her şeyi yaptırabilirsiniz ama İYİ Parti'ye ve Meral Akşener'e yaptıramazsınız. Onun için müracaatınızı çekmeyin.

Arka kapılardan seçimlere çaktırmadan müdahale edip, el sıkışıp her şeyi almaya alışıksınız değil mi? Ama bu seçimi biz alacağız. Ondan aldığınız her sözü ağzınıza tıkmak şeref sözüdür benim için." açıklamasını yaptı.

SİNAN ATEŞ’İN KATLEDİLMESİ

Sinan Ateş’in katledilmesi üzerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Akşener şunları söyledi:

“Sinan Ateş’in katillerini niçin bulmuyorsun Sayın Erdoğan? Bunu bulma sorumluluğu senindir. Hakimler senin, hukuk senin, devlet senin, emniyet senin, asker senin, MİT senin; her şey senin Sayın Erdoğan. Dün Zeynep’in doğumgünüydü.

Babasız geçen ilk doğumgünü. Bunu her konuşmamda söyleyeceğim; gözünü kapat Sayın Erdoğan. Allah muhafaza oğlun öldürülse, torunların sana ‘dede’ diye bağırsa, Sayın Erdoğan ne yaparsın? Biraz empati.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 bin 700 çocuk tatilin tadını Tepebaşında çıkarttıÖnceki Haber

2 bin 700 çocuk tatilin tadını Tepebaşın...

Baltalık: Mutabakat metnini belediyelerinizde uyguladınız mıSonraki Haber

Baltalık: Mutabakat metnini belediyeleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar