AİÇÜde “Work And Travel Programı ve Amerikada İş Fırsatları” semineri düzenlendi

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNDE (AİÇÜ), AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’NDE AYNI ANDA ÇALIŞMA VE GEZME İMKÂNI TANIYAN PROGRAMIN TANITILDIĞI “WORK AND TRAVEL PROGRAMI VE AMERİKA’DA İŞ FIRSATLARI” SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

AİÇÜde “Work And Travel Programı ve Amerikada İş Fırsatları” semineri düzenlendi
Haberler'de Abone Ol

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ), Amerika Birleşik Devletleri’nde aynı anda çalışma ve gezme imkânı tanıyan programın tanıtıldığı “Work and Travel Programı ve Amerika’da İş Fırsatları” semineri düzenlendi.


AİÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Anadolu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.


Seminere konuşmacı olarak katılan AİÇÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden Öğr. Gör. Muhammed Harun Kaya, Work and Travel Programı ve Amerika’da İş Fırsatları hakkında bilgi verdi. İngilizce dilini öğrenmenin iş başvurularında sağladığı avantajlara dikkat çeken Kaya, “İngilizce, küresel ölçekte yaygın kullanımı ile hayatımızın her alanında sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Özellikle sınırların giderek ortadan kalktığı günümüz dünyasında, İngilizcenin önemi, İngilizce yetkinliğinin bireylere sağladığı faydalar ve sunduğu imkanlarla tartışmasız hale gelmiş bulunmaktadır” dedi. 1999 yılından itibaren Türkiye’deki öğrencilere açık olan “Work and Travel” programının üniversite öğrencileri için faydalı bir program olduğunu dile getiren KAYA, programın, yabancı dil öğrenimi kazanma, farklı ülkelerden arkadaşlar edinebilme, farklı kültürleri tanıma ve yurtdışında yaşama gibi çeşitli imkânlar sunduğunu belirtti.


Seminer, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.