ADÜde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, İl Göç İdaresi personeli ile bir araya geldi

AYDIN VALİLİĞİ İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NÜN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLEDİĞİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ORYANTASYON TOPLANTISI ATATÜRK KONGRE MERKEZİ MİLETOS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİ.

ADÜde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler,  İl Göç İdaresi personeli ile bir araya geldi
Haberler'de Abone Ol

Aydın Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ev sahipliğinde düzenlediği Yabancı Uyruklu Öğrenci Oryantasyon Toplantısı Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.



Toplantıya; İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç, Aydın İl Göç İdaresi Uzmanları, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Direktörü Öğr. Gör. Dr. Öncel Sençerman ile öğrenciler katıldı. Toplantı çerçevesinde ADÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere hak ve yükümlülükleri, ikamet işlemleri, Türkiye’nin kültürel yapısı ve genel adabı muaşeret, Türk kültürü ve adetleri hakkında detaylı bilgi verildikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Şubenin mobil uygulaması UYUMA tanıtıldı.



Aydın İl Göç İdaresi Uzmanlarının 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve Göç İdaresinin işlevleri hakkında öğrencilere bilgi verdiği toplantı, karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.