Adana'da Sazan Balıkları Seyhan Baraj Gölü'ne Bırakıldı

Adana'da Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Vali Yavuz Selim Köşger'in katılımıyla yavru sazan balıkları, Seyhan Baraj Gölü'ne bırakıldı.

Adana'da Sazan Balıkları Seyhan Baraj Gölü'ne Bırakıldı
Haberler'de Abone Ol

Adana'da Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Vali Yavuz Selim Köşger'in katılımıyla yavru sazan balıkları, Seyhan Baraj Gölü'ne bırakıldı.

Balık bırakmak için düzenlenen törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ve diğer ilgililer de katıldı.

Vali Köşger törende yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde iç sularda sazan balığının yetişebileceği yeni ortamlar oluşturacaklarını belirterek, bugün burada Adana'daki ilk sazan balığı salınımını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Vali Köşger, etkinlik kapsamında Seyhan Baraj Gölü'ne yaklaşık 400 bin yavru balık bırakacaklarını ve toplamda Adana genelinde 2 milyon 250 bin yavru sazan balığının suya salınacağını açıkladı.

Bu adımın, Adanalıların su kaynaklarından daha fazla yararlanmalarına ve balık tüketimini artırmalarına katkı sağlayacağını vurguladı.

Vali, konuşmasında ayrıca gelişmiş ülkelerin kaynaklarını etkin şekilde kullandıklarını ve Türkiye'nin de iç sularını daha aktif bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Balık üretiminin ülke genelinde önemli olduğunu ve bu sayede vatandaşların sağlıklı protein ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Törenin ardından Vali Köşger ve beraberindekiler, yavru balıkları Seyhan Baraj Gölü'ne bıraktı.

Murat Deniz DEMİRCİ

Murat Deniz DEMİRCİ

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.