Adana’da Sağlık Kabinine Silahlı Saldırı: 3 Tutuklama

Adana'da bir sağlık kabinine silahlı saldırı düzenleyen ve ardından haraç isteyen 3 şüpheli gasp polisleri tarafından yakalandı.

Adana’da Sağlık Kabinine Silahlı Saldırı: 3 Tutuklama
Haberler'de Abone Ol

Adana’nın Sarıçam ilçesinde bir sağlık kabinine silahlı saldırı düzenleyen ve işyeri sahibinden haraç isteyen 3 kişi, gasp polislerinin operasyonuyla yakalandı.

Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Sağlık Kabinine 13 El Ateş Açıldı

Olay, 18 Şubat’ta Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi’nde meydana geldi. Yusuf S. (20) ve Cumali K. (21), Yakup Y.’ye (38) ait sağlık kabinine motosikletle geldi.

Araçtan inen Cumali K., tabancayla 13 el ateş açtıktan sonra Yusuf S.’nin kullandığı motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Saldırının ardından şüphelilerin, Yakup Y.’yi telefonla arayarak, "Bu daha başlangıçtı, 1 milyon TL ceza kestik. Parayı vermezsen daha kötüleri olur" diyerek tehdit ettiği öne sürüldü.

Gasp Polisleri Harekete Geçti

Yakup Y.’nin ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı.

Yapılan incelemelerde, saldırının azmettiricisinin Abdulbaki A. (29) olduğu belirlendi.

Gasp polisleri, şüphelilerin saklandığı adresleri tespit ederek operasyon düzenledi.

Sarıçam ilçesi Balcalı Mahallesi’nde Abdulbaki A., Gültepe Mahallesi’nde ise Yusuf S., Cumali K. ve yanlarında bulunan Aziz Ş. (23) yakalandı.

Evde yapılan aramalarda, saldırıda kullanıldığı düşünülen bir tabanca ele geçirildi.

Şüpheliler Tutuklandı

Emniyette sorguya alınan Cumali K. ve Yusuf S., saldırıyı Abdulbaki A.’nın yönlendirdiğini öne sürdü.

Şüpheliler, “Sağlık kabinine ateş edip para isteyecektik, bunun üzerine olayı gerçekleştirdik” dedi.

Abdulbaki A. ise suçlamaları reddederek, “Neden ateş ettiklerini bilmiyorum ama yapanları tanıyorum” savunmasını yaptı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.