ABD’de Yılbaşı Öncesi Bombalı Saldırı Girişimi

ABD’de FBI, California’da ICE personeline yönelik planlanan bombalı terör saldırısını engelledi. Operasyon kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı.

ABD’de Yılbaşı Öncesi Bombalı Saldırı Girişimi
Haberler'de Abone Ol

Amerika Birleşik Devletleri’nde Federal Soruşturma Bürosu (FBI), California eyaletinde ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) personeline yönelik planlanan bombalı saldırı girişimini son anda engelledi.

Gelişmeyi ABD Adalet Bakanı Pam Bondi kamuoyuna duyurdu.

Bondi, Los Angeles ve Orange County bölgelerinde ICE personeli ve resmi araçların hedef alınacağı bir dizi bombalı eylemin planlandığını belirterek, saldırı hazırlığı içerisindeki grubun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, aşırı solcu, hükümet karşıtı ve anti-kapitalist görüşlere sahip Turtle Island Liberation Front adlı yapılanma, yılbaşı dönemini hedef alan saldırılar organize etmeyi amaçlıyordu.

Yetkililer, söz konusu grubun yalnızca kamu binalarını değil, doğrudan ICE ajanlarını ve hizmet araçlarını da hedef listesine aldığı bilgisini paylaştı.

4 şüpheli gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında Audrey Illeene Carroll, Zachary Aaron Page, Dante Gaffield ve Tina Lai isimli 4 şüpheli, California’nın San Bernardino kentinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şüpheliler, terör amaçlı komplo kurmak ve kayıtsız patlayıcı düzenek bulundurmak suçlamalarıyla adli makamlara sevk edildi.

“Operasyon Midnight Sun” planı deşifre edildi

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, grup yılbaşı gecesi Los Angeles bölgesinde beş ayrı noktaya el yapımı patlayıcılar yerleştirmeyi planlıyordu.

Şüphelilerin saldırı planına “Operasyon Midnight Sun” adını verdiği, bombaların denemesini ise 12 Aralık’ta Mojave Çölü’nde yapmayı hedefledikleri ortaya çıktı.

FBI ekiplerinin, patlayıcılar henüz tamamlanmadan şüphelilere müdahale ederek olası bir facianın önüne geçtiği belirtildi.

Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü şekilde sürdüğünü ve benzer yapılanmalara karşı ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını bildirdi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.