29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

TEGV Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Basketbol sahası açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEGV Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Basketbol sahası açıldı
Abone ol
TEGV Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Basketbol Sahası düzenlenen törenle açıldı.

TEGV Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Basketbol Sahası düzenlenen törenle açıldı.

Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğinde merkez Şehitkamil ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki yenilenen tesisin açılışı için tören düzenlendi.

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, eğitim parkının 2003 yılından beri faaliyette olduğunu belirterek, "O günden bu yana 80 bin çocuk TEGV'de gönüllülerimiz sayesinde eğitim desteği almış.

Bu park modelinden Türkiye genelinde 8 adet var. Onun dışında 'Ateşböceği' olarak adlandırdığımız gezici öğrenim birimlerimiz Türkiye'de çok uzak bölgelerde dezavantajlı noktalarda okullara, kampüslere giderek etkinlikler gerçekleştiriyor.

Geri kalan yaklaşık 30 öğrenim birimimizde daha küçük ölçekli 23 bin çocuğun geçtiği nokta olarak 27 yıldır faaliyetimizi sürdürüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ile bir protokolümüz var.

Yerelde de arkadaşlarımız milli eğitim müdürlükleri ile çalışmalarını yapıyor. Parkımızın bu yıl 3 binden fazla çocuğa ulaşma hedefi var. dedi.

Basketbol oyuncusu Sinan Güler ise basketbol gönüllüleri projesi kapsamında yapılan bu sahada yaşanacak hikayeleri dinlemeyi ve izlemeyi heyecanla beklediğini ifade ederek, "BİDEV olarak Türk basketbol ailesi olarak olabildiğince basketbolun siz gençlere aşılanması için ve basketbolun temelde çok daha sevilir bir halde çok geniş bir alana yayılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Sahanın içinde doğmuş ve bu dört çizgiyi kendine profesyonel bir hayat çizmiş bir birey olarak, buradaki sporseverleri ve sporcuların yaratacağı hikayeler beni çok heyecanlandırıyor." diye konuştu.

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay ise sporun gençlerin yetişmesinde çok önemli olduğunu ifade ederek, tesiste emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa, TEGV ve BİDEV mütevelli heyeti üyeleri ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, Gaziantep Basketbol Genel Menajeri Boray Dai ile eğitim gönüllüleri ve öğrenciler katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Slovakya, hava sahasının korunması için Çekya'dan yardım istediÖnceki Haber

Slovakya, hava sahasının korunması için...

İslahiye’de YKS heyecanıSonraki Haber

İslahiye’de YKS heyecanı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar